dots

Midsona – Nordic Innovation Manager (Organic Food)

Brinner du för hälsa, hållbarhet, förpackningar och växtbaserat och är intresserad av innovationer och kategoriutveckling? Vill du arbeta med kategorier i tillväxt och vara med på en resa i en roll med mycket stort ansvar och stora möjligheter att påverka? Då kan denna tjänst kanske vara något för dig!

Vårt nordiska affärsområde inom ekologiska livsmedel är i en fortsatt spännande expansionsfas och vi vill stärka upp vårt team med ytterligare en Nordic Innovation Manager, som ska leda innovations- och kategoriutvecklingsarbetet för ett antal prioriterade områden inom affären. Rollen ingår i den nordiska marknads- och innovationsavdelningen och våra produkter säljs på marknaden i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Nordic Innovation Manager ansvarar du för sortimentsutveckling i prioriterade kategorier och att säkerställa en pipe av innovationer. Utifrån kategorianalyser och omvärldsbevakning skapar du strategiska innovationsplaner och kategorioptimeringsprojekt, som bidrar till att utveckla affären och generera långsiktig, lönsam tillväxt.

I innovations- och kategorioptimeringsprojekten arbetar du tillsammans med kollegor inom marknad, försäljning, inköp, kvalitet och ekonomi. Du har kontakt med kollegor i vår egen produktion i bla Danmark och Tyskland samt med befintliga och potentiellt nya leverantörer i Norden och Europa. Du nätverkar med leverantörer, branschorganisationer och högskolor inom ditt område och håller dig uppdaterad gällande utvecklingen inom hållbarhet och förpackningar samt gällande relevanta lagstiftningar.

Tjänsten är placerad på vårt nordiska huvudkontor i Malmö och du rapporterar till Head of Nordic Business Area Organic.

Din bakgrund och personliga egenskaper

Du har ett stort intresse för trender inom hälsa, hållbarhet, förpackningar och växtbaserat. Därutöver har du:

  • flera års erfarenhet inom livsmedelsbranschen där du har arbetat konsumentfokuserat med att driva produkt- och sortimentsutveckling på både taktisk och strategisk nivå.
  • ett kommersiellt driv med erfarenhet att utifrån datadrivna insikter generera mervärde till konsument och kund.
  • mycket goda erfarenheter av och kunskaper i projektledning.
  • en relevant universitets- eller högskoleutbildning.

Som person är du affärsorienterad och analytisk med stark handlingskraft. Med ett proaktivt och lösningsorienterat synsätt har du förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv och kan självständigt initiera och leda innovations- och sortimentoptimeringsprojekt från start till mål. Du är nyfiken, kreativ och en stark kommunikatör med god förmåga att sälja in dina idéer. Du trivs med att arbeta operativt så väl som strategiskt.

Du strävar alltid efter kvalitet och professionalism i alla delar av ditt arbete och dina relationer och kan identifiera dig med och verka utifrån Midsonas ledord – Care, Trust, Drive, och Pride.

Så söker du tjänsten

I det här uppdraget samarbetar Midsona med Academic Search. Vi ser fram emot din ansökan, innehållande CV och personligt brev, via länken ”Ansök nu”. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Din ansökan ser vi fram emot snarast möjligt dock senast 25 januari 2021.

Har du frågor kring Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Mats Nordin, ansvarig seniorkonsult på Academic Search. Du når Mats på 0707-51 67 40 alternativt mats.nordin@academicsearch.se.

Midsona utvecklar och marknadsför produkter som gör det lättare för människor att leva hälsosamt och hållbart. Koncernen är ledande i Norden inom ekologisk och växtbaserad mat, hälsolivsmedel och konsumenthälsa, med vision att bli en av de ledande i Europa.

Vi utvecklar och marknadsför välkända varumärken som ex Kung Markatta, Urtekram, Friggs, Naturdiet, Swebar och Gainomax. Vi säljer även ett antal varumärken från uppdragsgivare, t ex Compeed, Blutsaft och Esberitox.

Midsona står som vinnare i kategorin dagligvaror när Dagens Industri och Aktuell Hållbarhet utsåg börsens mest hållbara bolag 2020. Läs gärna mer på www.midsona.se och www.midsona.com

Midsona – Nordic Innovation Manager (Organic Food)

Fler lediga tjänster

Se alla