dots

Lantmännen Cerealia – Brand & Portfolio Manager – Frukost

Nu söker vi en driven Brand & Portfolio Manager – Frukost

Är din passion också att göra positiv skillnad inom livsmedel? Bli en del av Lantmännen Cerealia, där ni tillsammans förenar ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå visionen; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag. I rollen som Brand & Portfolio Manager arbetar du med hela värdekedjan och har stor påverkan på framtidens frukosterbjudande.

Lantmännen Cerealia arbetar främst med närodlat och stort fokus ligger på hållbarhet vilket genomsyrar hela deras kultur och arbetssätt.

Om rollen:

I rollen ansvarar du för såväl varumärke, kommunikation som portfolio, och får dessutom möjligheten att jobba nordiskt och tvärs över kanalerna B2C, Foodservice och B2B. Hos Lantmännen Cerealia har du en unik möjlighet att påverka vad som sätts i jord och hamnar på konsumentens bord!

Rollen som Brand & Portfolio Manager är en nyckelroll för Lantmännen Cerealia där man ansvarar för både produktportfölj och marknadsföring av välkända varumärken såsom Axa och Start. Stor vikt läggs på marknads-, försäljnings- och lönsamhetsanalys samt ett tätt tvärfunktionellt samarbete för att optimera erbjudandet på den nordiska marknaden.

Tjänsterna är en tillsvidareanställning med placering på Lantmännen Cerealias kontor i Lindhagen, Stockholm. Du rapporterar till Marketing and Portfolio Lead, Breakfast and Oats på Cerealia och kommer att ingå i en stor marknadsavdelning med glada, engagerade och kompetenta kollegor.

Det här kommer du att göra:

Rollen innefattar allt ifrån att formulera samt implementera nordiska kategoristrategier för respektive kanal, ansvara för framtagandet av en portföljstrategi, till att kontinuerligt identifiera och jobba med portföljoptimering samt leda arbetet med varumärkespositionering.

Tillsammans med byråer ansvarar du för att ta fram stark, effektiv kommunikation och mediaplaner. Rollen innefattar även arbetet med design och att driva lanseringsprojekt i tätt samarbete med innovationsavdelningen.

Arbetsuppgifter:

 • Ansvarig för underhåll, optimering och utveckling av portföljen
 • Ansvarig för varumärket, identitet, manual, förpackningsdesign och uttag av varumärkeskommunikationen
 • Sätta den strategiska marknadsplanen för nya och existerande produkter i alla kanaler (B2C, B2B och Foodservice)
 • Arbeta med innovation och framtagning av nya koncept och produkter
 • Ansvarig för PL strategi
 • Tätt samarbete med trade marketing och sälj för att säkra en sammanhållen 360-strategi

Erfarenheter och kvalifikationer:

 • Min kandidatexamen
 • 5+ års erfarenhet som Brand Manager inom FMCG
 • Produkt och trade/brand erfarenhet inom multinationella FMCG bolag
 • Erfarenhet inom försäljning är meriterande
 • Projektledarerfarenhet
 • Erfarenhet av och god förmåga att arbeta tvärfunktionellt

Personliga egenskaper:

 • God förmåga att hantera många projekt samtidigt
 • God analytisk förmåga med förmåga att tänka strategiskt men kunna implementera operativt
 • God presentationsförmåga
 • Stark affärsorientering med driv och en förmåga att få saker att hända
 • Stark teamplayer
 • Stor passion för kunder och konsumenter med ett intresse för att förstå dem
 • Passion för Lantmännen Cerealias värderingar – Öppenhet, Helhetssyn och Handlingskraft

Om Lantmännen Cerealia:

Lantmännen Cerealia ingår i Lantmännen, ett lantbrukskooperativ som ägs av 19 000 svenska lantbrukare, med verksamheter i hela värdekedjan från jord till bord. På Lantmännen Cerealia utvecklar, producerar och marknadsför vi ett stort sortiment av hälsosamma och näringsrika produkter.

På Lantmännen Cerealia utvecklar, producerar och marknadsför vi ett stort sortiment av hälsosamma och näringsrika produkter. Med hållbarhet som grund för vår verksamhet, är vårt mål att göra måltider och livsmedelsprodukter en lönsam affär för våra kunder genom att erbjuda produkter av högsta kvalitet. På Lantmännen jobbar vi aktivt med, och lägger stora resurser på, forskning och innovation samt hållbarhetsutveckling. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda produkter som våra kunder efterfrågar, som utvecklar och etablerar hållbara odlingsmetoder, samt är bra för hälsan, djur och natur. Vi tar ansvar från jord till bord.

Ansök till tjänsten:

Lantmännen Cerealia samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Ansök nu” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Ammilon Slim, jeanette.ammilon@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Lantmännen Cerealia – Brand & Portfolio Manager – Frukost

Fler lediga tjänster

Se alla