dots

Greenfood – Business Controller

Är du strategisk, älskar siffror, drivs av analysarbete, verksamhetsstyrning och förbättringsarbete men samtidigt inte räds att hugga tag där det behövs? Gillar du dessutom frukt och grönt? Då kan du vara vår nästa Business Controller. Inom Greenfoods affärsområde Fresh Produce befinner vi oss i en expansionsfas med nya affärer, kunder och förvärv. Därför behöver vi nu förstärkning av en nyfiken och driven Business Controller.

Om rollen

Som Business Controller hos oss blir du en viktig nyckelspelare i att driva vår verksamhet framåt.

Du kommer att jobba i en bred roll med verksamhetsstyrning och affärsstöd genom att dagligen/löpande analysera ekonomiska resultat och göra uppföljningar samt månadsvis budgetera, prognostisera och rapportera. Du kommer även att jobba med projektuppföljning samt genomföra djupa vertikala analyser. Du jobbar proaktivt med att driva förändring och bidrar till utveckling av affären och interna arbetssätt, rutiner och processer. Större delen av din tid kommer du att lägga på vårt största bolag, Ewerman AB, men du ska även kunna stötta övriga bolag inom affärsområdet. Du rapporterar till ekonomichef för affärsområdet och i nära samarbete med affärsområdets CEO. Som Business Controller är du en viktig diskussionspartner till VD:ar och funktionsansvariga i de olika bolagen inom Fresh Produce såväl som till övriga controllers och kollegor på ekonomiavdelningen inom Greenfood.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet som Business Controller. Rollen kräver att du är systemkompetent och det är mycket meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV. Erfarenhet av Qlikview/Qlik Sense och Cognos är meriterande. Givetvis har du mycket goda egenskaper i Excel. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor där en förutsättning för att passa in i rollen är en stor portion nyfikenhet, proaktivitet och ett eget driv att ta tag i uppgifter av varierat slag exempelvis effektivisering av rutiner och processer, delaktighet i projekt, analys och uppföljning av KPI’er. Du ställs inför en bred roll där du hugger tag där det behövs, från högt och lågt och stämmer in på beskrivningen som en hungrig och arbetsam person. Du har en hög analytisk förmåga och ett öga för att se såväl detaljer som helhet. Du har också en förmåga att kunna omvandla analys till konkreta förlag på åtgärder och rekommendationer. Det är viktigt att du har en bred affärsförståelse och kan ifrågasätta och komma med förslag på förbättringar.

Du är kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende och trivs med att vara en lagspelare.

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du till en dynamisk och snabbrörlig miljö. Vi är ett engagerat gäng som har som mål att sätta laget före jaget. Vi är pålitliga, tar ansvar och inspirerar varandra. Vi jobbar kontinuerligt med att bli bättre, såväl vad gäller våra affärer som i vår effektivitet och vårt interna samarbete.

Fresh Produce är ett affärsområde inom Greenfood som 2019 omsatte ca 5,3 miljarder kronor och har drygt 1500 anställda. Verksamheten inom Greenfood är bred och inom våra tre affärsområden är vi med i hela livsmedelskedjan – från odling, förädling och leverans till ögonblicket då konsumenten sätter gaffeln i sin mun. Greenfoods affärsområden är uppdelade i; Fresh Produce Picadeli och Food Solutions. Varumärken inom koncernen är t ex: Daily Greens Picadeli, Wrapson, SallaCarte & Mästerkockarna. I affärsområdet Fresh Produce ingår 10 bolag, bland annat Ewerman AB, Satotukku OY, Greenfood Sourcing och Greenfood Iberica SRL. Inom vårt affärsområde är vi ca 400 anställda och i dagsläget finns vi i Sverige, Finland och Spanien. Inom affärsområdet Fresh Produce har vi marknadens bredaste utbud av färska bär, kryddor, frukt och grönt. Vår passion är också vårt ansvar. Därför strävar vi efter att minska våra negativa avtryck på planeten. Vi kan göra nytta för samhället genom att erbjuda mat som gör gott för såväl människors hälsa, som för ekosystemen.

Läs mer på www.greenfood.se

Din ansökan

Fresh Produce samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Marcus Kleine +46 (0)736 50 31 77, marcus.kleine@academicsearch.se eller Researcher Sara Henriksson på +46 (0)701 65 31 96, sara.henriksson@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan snarast möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Greenfood – Business Controller

Fler lediga tjänster

Se alla