dots

Foodmark – Vi söker en Key Account Manager till vårt DVH-team!

Vill du arbeta med starka marknadsledande varumärken som Rydbergs och Lohmanders?

Vi stärker nu upp vårt team genom att rekrytera en ny KAM till några av våra mest strategiska kunder inom dagligvaruhandeln. Vi är på en utvecklingsresa och vi har en ambitiös tillväxtagenda – hos Foodmark gör din kunskap och din insats, skillnad!

Är det viktigt för dig att arbeta med marknadsledande produkter inom kategorier som är strategiskt viktiga för kunden? Trivs du i en prestigelös miljö som också ställer krav på prestation? Tänker du att laget är starkare än jag:et och stimuleras du av känslan att vi tillsammans driver vårt eget företag?

Har du erfarenhet från att framgångsrikt haft ansvar och lett samarbetet och utvecklingen tillsammans med stora kunder inom DVH? Då kan du vara den vi söker.

Om Rollen som KAM på Foodmark:

I denna viktiga roll kommer du ansvara för att utveckla den gemensamma affären och relationen med några av våra viktigaste kunder inom Dagligvaruhandeln. Du har därmed ansvar för att Foodmark, tillsammans med dina kunder driver en hållbar utveckling och tillväxt inom de kategorier vi finns representerade. Utöver dina egna kunder, tillsammans med övriga teamet, vara delaktig i framtagandet av kommersiella planer där din erfarenhet och kunskap påverkar de beslut som tas. Du arbetar även tvärfunktionellt tätt tillsammans med exempelvis marknad och logistik.

Du rapporterar till Sales Director och blir därmed en del av ett viljekraftigt och drivet Team som bl.a. består av KAM, Category Manager och Field Sales. Tjänsten är placerad på vårt ljusa och moderna kontor, centralt beläget i Sundbyberg Centrum. Vi tillämpar ”hybrid-arbete”, d.v.s. du ges möjlighet att under gemensamma ramar kombinera arbete hemifrån med arbete på kontoret.

Ansvarsområden:

• Kontakten och det övergripande ansvaret för ett par av Foodmarks viktigaste kunder

• Du är delaktig i att etablera och implementera såväl strategiska som taktiska mål för företaget både på kort och lång sikt

• Du är ansvarig för utvecklingen och implementeringen av kundplaner inklusive finansiell planering samt mål för distribution, volym, space- och kategorihantering såväl som lönsamhet

• Du utvecklar, presenterar och säljer in lönsamma varumärkesplaner för dina kunder vilket även inkluderar kampanjer, sortiment, listningar, planogram m.m.

• Du övervakar och utvärderar kundernas utveckling, förutsättningar på marknaden samt konkurrentbevakning

• Du säkerställer att alla involverade stakeholders har all nödvändig information för att lyckas i ert gemensamma arbete

• Intäktsansvar för kunden

• Drivande av utvecklingen av kategori och joint business plan med kunden

• Ansvar för budget och förhandling

• Strategi och kampanjgenomförande

• Driva och utveckla affären

• Vara drivande i att utveckla e-commercedelen mot en av våra kunder

Erfarenheter:

Du har kommit en bit i din utveckling och känner dig motiverad i rollen som KAM för DVH-kunder. Förutom ett driv att nå eller överträffa uppsatta mål:

• Under åren har du arbetat upp en grundtrygghet och förståelse, erfarenhet, av vad som krävs för att framgångsrikt driva förhandlingar.,

• Van vid att leda projekt, definiera strategi och taktik och sedan genomföra det som krävs för att vi ska uppnå vår målbild att utveckla kategorierna tillsammans med våra kunder.

• Du har en relevant utbildning och arbetslivserfarenhet från roller där personligt ledarskap och förmåga att samarbeta externt såväl som internt spelat en kritisk roll.

• Du har erfarenhet från dagligvaruhandeln, meriterande om det dessutom är från färskvaror och den dynamik som det innebär.

Personliga egenskaper:

• Du är affärsmässig och resultatfokuserad

• Du har en känsla för siffor och är strukturerad och analytisk

• Passion, samarbete och handlingskraft är våra ledord och det stämmer väl överens med sättet du utövar ditt ledarskap.

• Du motiveras av utveckling – för dig själv likväl som för att utveckla kundsamarbeten och kollegor.

• Du är en teamplayer

Vi erbjuder:

• Marknadsledande produkter som verkar inom kategorier som är viktiga för våra kunder.

• En nyckelroll inom ett bolag som har högt ställda tillväxtmål, med en stark ägare i ryggen.

• Möjligheten att vara med på en resa där du är med och påverkar framtidens Foodmark.

• En miljö som värnar om trivsel och uppmuntrar till lagarbete och utveckling

• En marknadsmässig lön med möjlighet till bonus

På Foodmark erbjuds du ett utvecklande och spännande arbete i ett dynamiskt företag med starka och marknadsledande varumärken. För rätt person finns alla möjligheter att bidra, påverka och utvecklas!

Om Foodmark

Foodmark AB är en av Sveriges ledande livsmedelsproducenter med huvudkontor i Sundbyberg och egen tillverkning i Sverige.

Foodmark ingår i livsmedelskoncernen Agra AS som är ett expansivt norskt familjeföretag. Agra har funnits i över 130 år och har verksamheter i Norge, Danmark och Sverige. Koncernen omsätter ca 4 miljarder SEK, varav Foodmark står för ca 820 miljoner. Med ca 250 anställda i Sverige verkar vi inom Foodmark med syftet att sprida vår passion för mat och människor för att göra Sverige lite godare. Inom Foodmark återfinns välkända varumärken som Rydbergs, Lohmanders, Fjällbrynt samt Jensens såser. För att läsa mer, besök oss gärna på www.foodmark.se

Din ansökan

Låter detta som en utmaning för dig? Ta då gärna kontakt med vår samarbetspartner Academic Search International. För att ansöka, klicka på länken nedan och registrera dig med CV och personligt brev. Vill du veta mer får du gärna kontakta Academic Searchs ansvariga Researcher rebecca.anderson@academicsearch.se,

Vi kommer att kalla till intervju löpande, så Academic Search ser fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt!

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Rekrytering, Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Foodmark – Vi söker en Key Account Manager till vårt DVH-team!

Fler lediga tjänster

Se alla