dots

Camfil – Ekonomichef Sverige

Camfil söker en Ekonomichef till det svenska kontoret i Trosa med det övergripande funktionella ansvaret för finansfunktionen i affärsenheten. Detta inkluderar verksamhet på två orter i Sverige. Som Ekonomichef får du en bred och central roll i en dynamisk verksamhet, med hållbara lösningar och en stark framtidstro!

Om rollen

Camfil har under de senaste åren framgångsrikt startat upp och genomfört ett antal utvecklingsprojekt för att förbättra rutiner och processer inom ekonomi och redovisning. Den person man nu söker kommer att vara ansvarig för det fortsatta förbättringsarbetet samt driva de befintliga initiativ och förbättringsarbeten som är uppstartade. Det lämnar en möjlighet för denna roll att vara med och påverka processarbetet och de rutiner som Camfil kommer att arbeta med framöver.

Som Ekonomichef ansvarar du för;

• Stötta VD för Camfil Svenska AB och övriga ledningsgruppen med analyser och affärstöd

• Att förvalta och utveckla finansiella processer, stöd, rapportering samt controlling i enheten. Det inkluderar även att driva effektiviserings- och kvalitetsförbättring inom finansområdet.

• Planering, budgetering och prognostisering samt rapportering till koncernen av affärsenhetens resultat.

• Ansvara för samtliga finansiella frågor inom Camfil Svenska AB och säkerställa att detta görs i överensstämmelse med koncernens instruktioner och riktlinjer.

• Månatlig rapportering av resultatuppföljning för den svenska enheten.

• Personalansvar för 6 personer på ekonomiavdelningen.

Du är en aktiv medlem i affärsenhetens ledningsgrupp och rapporterar operationellt till VD för Camfil Svenska AB samt funktionellt till VP Finance EMEA. Placeringen är på Camfils produktionsenhet i Trosa.

Erfarenhet och utbildning

Du har flera års erfarenhet av kvalificerat och brett ekonomiarbete, gärna från producerande bolag och i internationell miljö. Du behärskar engelska och svenska mycket väl i både tal och skrift. I botten har du en civilekonomexamen eller motsvarande.

Vi ser att du som söker har:

• Erfarenhet och kunskap om svensk redovisningssed samt IFRS-krav och processer.

• Beprövad förmåga att driva förändringsarbeten och besitta goda ledaregenskaper.

• Förmåga att arbeta tvärfunktionellt med chefer och avdelningar.

• Stark arbetsmoral och hög energinivå.

• Förståelse för och intresse av affärsverksamheten och koppling mellan finansiella parametrar och verksamheten.

Den vi söker

Som person är du en affärsorienterad strateg med en stark handlingskraft. Du är analytisk och arbetar proaktivt vilket gör att du kan hantera utmaningar på både kort och lång sikt samtidigt.

Du är van att leda team och utveckla människor. Du kan navigera dig fram i organisationer och har bra kommunikationsförmåga. Du är prestigelös och din positiva inställning sprider glädje och engagemang och du trivs med att samarbeta och bygga relationer såväl internt som externt. För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet från en liknande roll i en liknande kontext, internationell miljö och koncernstruktur. Du brinner för förändringsarbete samt att leda ditt team i förändring. Du leder med engagemang och har en god förmåga att få med dig människor mot tydliga mål.

För att skicka din ansökan

Camfil samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Carlotta Lilieblad på 073-650 31 54 eller carlotta.lilieblad@academicsearch.se eller Senior Konsult Jesper Boudin på 070-365 35 13 eller jesper.boudin@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om Camfil

Camfil grundades 1963 i Trosa och har idag 4500 anställda och egna säljbolag i mer än 30 länder. Camfil Svenska AB har ca 300 anställda och en omsättning på knappt 800 miljoner kronor.

Som ledande tillverkare av de bästa renluftslösningarna erbjuder Camfil kommersiella och industriella system för luftfiltrering och stoftavskiljning. Camfils system förbättrar produktiviteten för personal och utrustning, minimerar energianvändningen och gynnar människors hälsa och miljön.

Camfil hjälper kunder i en mängd olika branscher och på platser runt om i världen. Camfils filter skydda människor, processer och miljön.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Camfil – Ekonomichef Sverige

Fler lediga tjänster

Se alla