dots

Inmotion – Strategisk Inköpare

För vår klients räkning, Inmotion Technologies, söker vi en Strategisk Inköpare.

Vill du arbeta med ett intressant och innovativt företag med en global närvaro som arbetar för en hållbar fordonsindustri, då är detta rollen för dig. Inmotion söker efter dig som är affärssinnad, driven och vill göra skillnad ut ett inköpsperspektiv.

Inmotion är en global leverantör av elmotorer, motorstyrenheter och hjälputrustning för industri- och fordonssektorn med ett fokus på att utveckla utsläppsfria transportlösningar. Inmotion levererar till OEM-tillverkare av el- och hybridfordon som t.ex. bussar, lastbilar, entreprenadmaskiner och truckar. Inmotion Stockholm har idag ca 200 anställda. Inmotion ingår i Zapi group, en global koncern med huvudkontor i norra Italien.

Om rollen

Som strategisk inköpare på Inmotion kommer du att arbeta nära både utveckling av produkter och processer samt nära leverantörer. Som strategisk inköpare på Inmotion är du involverad i ett tidigt skede i planeringsprocessen.

Den strategiska inköparens huvuduppgifter är att förhandla fram de bästa villkoren vad gäller kvalitet, leveranstid och pris. Som en strategisk köpare förväntas du förankra och besluta om inköpsstrategier för olika kategorier. Du arbetar kontinuerligt med leverantörsutveckling så att leverantören uppfyller Inmotions krav på kvalitet, leveransprecision, kostnad etc.

Din utmaning – och vad du kan förvänta dig.

För att passa denna roll är du processorienterad med fokus på resultat och förmåga att tydligt definiera och visualisera mål. I rollen ingår att

• Utvärdera nya leverantörer och utveckla leverantörsrelationer.

• Sköta offerthanteringen och välja ut leverantör, inklusive pris- och villkorförhandling.

• Implementera Zapi Group strategi om PCBA supply chain.

• Ansvara för prismodeller hos leverantörer.

• Skall kunna styra inköpsprocessen som en projektledare och arbeta med ständiga förbättringar.

• Vara eskaleringsinstans för kvalitet, leveransförmågan och kostnad.

Profil

• Några års inköpsvana av att arbeta med kontraktstillverkare med allt ifrån upphandling till förvaltning och utveckling av leverantörsrelationen.

• Arbeta med Product Cost Roadmap

• Arbeta med kostnadsreduceringsprojekt

• Arbeta med processförbättringsverktyg

För att lyckas i denna position behöver du relevant inköpserfarenhet från teknisk industri och tillverkning. Du är stark i skriftlig och muntlig kommunikation och har starka analytiska färdigheter. Du tar hand om dina uppgifter på ett strukturerat sätt.

• Troligtvis civilingenjörsexamen med några års arbetslivserfarenhet inom inköpsområdet.

• Kunskap i produktionsprocessen för kretskort

• Grundläggande elektronik, projektledning, förhandlingsvana, officepaketet (goda kunskaper i excel)

• En strävan att förbättra och optimera hållbara förändringar

• En lagspelare som är bra på att bygga förtroende och självförtroende

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Det är också viktigt att du har god planeringsförmåga med uppmärksamhet på detaljer samt att på ett tydligt sätt kan driva processer till avslut och hålla deadlines och har en ”can do it”-attityd. Du måste kunna hantera högt och lågt – allt från förhandling med stor leverantör till att effektivt kunna lösa dagliga arbetsuppgifter som uppstår.

Inmotion letar efter en person med höga ambitioner, stark drivkraft, hög resultatorientering och engagemang – en person med förmågan att trivas i en snabb och växande miljö.

För att skicka din ansökan

Mycronic samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Jesper Boudin via jesper.boudin@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Inmotion – Strategisk Inköpare

Fler lediga tjänster

Se alla