dots

Brenntag Nordic – Nordic Business Controller

Är du en driven och dedikerad Business Controller med god affärs- och finansförståelse? Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa hos en av Nordens största kemikaliedistributörer? Då erbjuder Brenntag Nordic dig möjligheten att vara en del av ett litet, dedikerat Controller-team som arbetar över de nordiska gränserna. Här kommer du att vara involverad i många spännande projekt där du kan sätta din prägel på Brenntag Nordics framtida utveckling.

Om tjänsten

Brenntag Nordic är en av de ledande distributörerna i världen av kemikalier, tillsatser och råvaror. I din roll som Business Controller arbetar du för att optimera företagets resultat och utveckla försäljningsrelaterade uppgifter. Arbetet inkluderar, men är inte begränsat till:

  • Att förbereda månadsrapporter, följa upp nyckeltal samt budgetar och prognoser
  • Att utveckla och skapa dagliga rapporter och nya nyckeltal som ger mervärde till verksamheten
  • Att delta i säljledningsmöten, bland annat för att presentera månatliga konton, granska KPIer och generellt skapa en förståelse för ekonomiska frågor
  • Credit Controlling
  • Till viss del projektledning och vidareutveckling av CRM- och BI-verktyg samt utbilda våra kollegor i dessa system

Brenntag Nordic har ca 410 anställda i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Med mer än 14 500 anställda världen över och en omsättning på ca 12,8 miljarder EUR (2019) är Brenntag en marknadsledande distributör av kemikalier och råvaror. Du kommer kunna utgå från kontoret i Malmö eller HK i Ballerup. Brenntag sitter i öppna och moderna kontorslandskap. Här möts du av en trevlig och lättsam atmosfär med platta hierarkier och en hjälpsam kultur. Din närmaste kollega och chef sitter i Göteborg, men ni kommer ha en daglig nära kontakt och träffas antingen på kontoret i Ballerup eller Malmö en gång i veckan. Hos Brenntag Nordic värdesätts din professionella utveckling och du kan därför se fram emot goda karriärmöjligheter inom organisationen.

Din profil

  • Eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning
  • 2-5 års erfarenhet som Business Controller, Financial Controller eller motsvarande
  • Erfaren användare av ERP-system (Brenntag använder SAP)
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Du talar och skriver engelska och kan tala något av de skandinaviska språken

För att lyckas i rollen som Business Controller har du ett genuint driv och en vilja att utvecklas professionellt. Du har god analytisk förmåga och gillar dyka in i siffrornas värld. Samtidigt är du bra relationsbyggare som gärna agerar sparringpartner till övriga kollegor. Du vågar utmana rådande idéer och åsikter. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende och trivs med att vara en lagspelare.

Ansökan

Brenntag Nordic samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Searchs Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Per Malmberg +46 (0)701 653 100, per.malmberg@academicsearch.se eller Researcher Sara Henriksson på +46 (0)701 65 31 96, sara.henriksson@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval sker efter semestern, skicka därför gärna in din ansökan senast den 6 augusti 2021.

Om Brenntag

Brenntag är global marknadsledare inom distribution av kemikalier och ingredienser. Företaget har sin bas i Tyskland och har en internationell räckvidd. Brenntag Nordic finns i Sverige, Danmark, Norge och Finland med total 350 medarbetare. Vi kombinerar ett globalt nätverk med ett lokalt utförande, och hanterar komplexa leveranskedjor för både leverantörer och kunder genom att förenkla tillgången för tusentals produkter och tjänster. Därför är Brenntag branschens mest effektiva och eftertraktade kanal för sina partner på marknaden – och efterlever verkligen sin filosofi: “ConnectingChemistry”.

Brenntag Nordic – Nordic Business Controller

Fler lediga tjänster

Se alla