dots

Best Transport – Inköpscontroller

Best Transport erbjuder bud- och distributionstjänster, hemleveranser och IT-logistik med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Med ett tydligt tillväxtfokus och en förvärvsstrategi har företaget tagit en ledande position på den skandinaviska marknaden. Best Transport har som mål att vara branschens mest hållbara företag och arbetar målmedvetet mot visionen att bli den självklara partnern för last mile och expressleveranser i norra Europa genom att erbjuda transparenta och hållbara leveranser.

Nu söker vi dig som vill ha en central roll i arbetet med att säkerställa schyssta villkor genom hela kedjan!

Om tjänsten

Som inköpscontroller på Best har du en nyckelroll i vårt viktiga arbete med att säkerställa schyssta villkor i alla led. Ditt främsta ansvar kommer vara att säkerställa kontrakterade underleverantörers avtalsefterlevnad genom både revisioner ”ute i fält” och genom arbete från kontoret. Du kommer att vara involverad från avtalstecknandet av nya underleverantörer samt under hela avtalstiden. Arbetet innebär även att följa upp deras intjäning. Genom optimering och effektivisering säkrar du lönsamhet och en hållbar utveckling för Best likväl som för våra anslutna åkerier.

I tjänsten ligger stort fokus på att utveckla, implementera och ständigt förbättra vårt kontrollsystem och tillhörande processer. I rollen arbetar du även med sourcing, inköp och uppföljning av flera kategorier av varor och tjänster. Då detta är en ny roll inom Best finns det stora möjligheter att påverka utformningen av arbetet. Funktionen samarbetar och interagerar med en mängd interna och externa intressenter såsom affärsområdeschefer, åkeriansvariga, koncernfunktioner och naturligtvis våra underleverantörer. Inköpscontrollern rapporterar till Bests CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Utveckla processer, rutiner och system för kontroll av underleverantörer i dialog med affärsområden och underleverantörer.

• Genomföra revisioner och granskningar i enlighet med framtagna processer.

• Föreslå och implementera åtgärder baserat på genomförda revisioner och granskningar.

• Övergripande ansvarig för uppföljningen av anslutna åkeriers intjäning som ett led i att säkerställa förutsättningarna för att kunna driva ett hållbart åkeri.

• Optimering av antalet anslutna resurser per affärsområde för att säkerställa en hög effektivitet och lönsamhet för både bolaget och det anslutna åkeriet.

• Genomföra bakgrundskontroller inför att nya underleverantörer kontrakteras eller befintliga underleverantörer byter ägare, VD eller bolagsordning.

• Regelbundet följa upp underleverantörer vad avser trafiktillstånd, försäkringar, F-skatt, kollektivavtal, etc.

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du har några års tidigare erfarenhet inom inköpsrelaterat arbete och avtalsuppföljning av underleverantörer. Då rollen har många kontaktytor är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga likväl ödmjukhet och hög integritet. Därtill är det av stor vikt att du har god förståelse för verksamhetsutveckling och småföretagande, tillsammans med ett lösningsorienterat angreppssätt.

Vidare ser vi att följande stämmer in på dig:

• Du är van vid att genomföra revisioner/kontroller och att analysera data

• Du är van vid att jobba i Office-paketet

• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

• Du har erfarenhet av kollektivavtal/arbetsmiljöregler (meriterande)

Om Best Transport

På vår arbetsplats ska du som jobbar växa, ha kul men framför allt – du ska vara dig själv! På Best är vi eniga om att mångfald är en nyckel till framgång och att vi får en roligare arbetsplats när vi som arbetar tillsammans har olika bakgrund. Vi erbjuder dig en fartfylld och trevlig arbetsplats i en organisation med stort driv där det finns stora utvecklingsmöjligheter. Best har kollektivavtal med Biltrafikens Arbetsgivareförbund.

Sedan starten 1976 har Best utfört miljontals transportuppdrag inom bud och distribution, IT-logistik och hemleveranser. Företaget består av ett flertal affärsområden i Sverige, Norge och Danmark. Målgruppen är bred och omfattar kunder inom vitt skilda branscher och av varierande storlek. Best erbjuder sina kunder en unik tillgänglighet och flexibla logistiklösningar och är idag är en marknadsledande aktör inom snabba transport- och logistiklösningar inom såväl företags- som konsumentleveranser. Vi driver på utvecklingen i branschen!

Ansök till tjänsten

Best Transport samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Ansök nu” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Raheleh Rouhani, raheleh.rouhani@academicsearch.se eller Tobias Albrektsson tobias.albrektsson@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Best Transport – Inköpscontroller

Fler lediga tjänster

Se alla