close
Logo

16 Jan 2019

Verkstadsindustri | Norrbottens Län | Västernorrlands län | Affärsutveckling | Rekrytering

Lantmännen Maskin – Regionchef Norr

Till vår kund Lantmännen Maskin söker vi nu en Regionchef med helhetsansvaret för den norra regionen.

Är du försäljnings- och affärsdriven med ledarerfarenhet och trivs i en entreprenöriell miljö där du tar ett helhetsgrepp på en spännande region? Är du bekväm med strategiska långsiktiga diskussioner såväl som att ta en aktiv roll i det operativa arbetet? Då är det just dig vi söker!

Om rollen

I rollen som Regionchef Norr kommer du att ha det stimulerande helhetsansvaret för totalt 9 anläggningar från Bollnäs till Luleå. Din organisation består av ca 100 anställda. varav säljarna och cheferna är direktrapporterande till dig.

Du förväntas arbeta med stort resultatfokus, skapa tydlig struktur för försäljningsarbetet, vara närvarande på dina anläggningar för dina medarbetare och stötta den dagliga affären. Vi söker en stark ledare som leder medarbetarna med ett tryggt, tydligt och coachande ledarskap. En person som också känner sig bekväm att leda en organisation genom vår kultur som är, Öppenhet – Handlingskraft – Helhetssyn.

Du rapporterar till Operativ Chef för Lantmännen Maskin. Du ingår i en ledningsgrupp med samtliga Regionchefer för att stärka samverkan över hela landet mellan regionerna.

Du tar en aktiv roll i våra huvudområden: Maskinaffären samt reservdels- och verkstadsaffären.

Vidare är det din uppgift att:

  • Ansvara för regionens strategiska utveckling och resultatmål
  • Ansvara för att planera och leda arbetet inom regionen
  • Ansvara för att utveckla och leda de lokala direktrapporterande cheferna
  • Att utveckla såväl maskinaffären som reservdels- och verkstadsaffären för hela regionen
  • Skapa en miljö som uppmuntrar till personligt ansvarstagande, engagemang, affärsmannaskap och ger möjlighet till personlig utveckling
  • Upprätta och efterfölja den egna budgeten och tillse att anläggningens budget upprättas, efterföljs och att resultatuppföljning sker
  • Se till att policys och regelverk efterlevs av personalen i regionen

Placeringsort: med fördel bor du i/kring Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå.

Din bakgrund och profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning, gärna på akademisk nivå. Du har tidigare erfarenhet från affärsutveckling och försäljning samt dokumenterad ledarskapserfarenhet. Du är flytande i tal och skrift i svenska.

Vi förutsätter att du brinner för affären, är prestigelös, har analytisk ådra och driv.

Om Lantmännen Maskin

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Lantmännen Maskin, som är en del av division Lantbruk, importerar, marknadsför och säljer ett noga utvalt sortiment av maskiner, reservdelar och verkstadstjänster till maskinanvändare inom lantbruk och skogsbruk på den svenska marknaden. Kända varumärken är Valtra, Fendt, Väderstad och Kuhn. Lantmännen Maskins drygt 60 egna anläggningar, samt ytterligare 30 kontrakterade servicepartners, tillhandahåller reservdelar och service i ett rikstäckande nätverk.

Så söker du tjänsten

Lantmännen Maskin samarbetar med Academic Search International. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast den 20 januari. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar personligt brev och CV. Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Per Malmberg på telefon 0701 653 100 eller mail per.malmberg@academicsearch.se

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

*M

M*

Per Malmberg - per.malmberg@academicsearch.se

Apply now