close
Logo

13 Jul 2020

Skog/Massa/Papper | Skåne | Övrigt | Rekrytering

Lantmännen Maskin – Produktchef Skog

Lantmännen Maskin söker nu en Produktchef till sitt Affärsområde Redskap och mer specifikt området skog. Du möter en ytterst stimulerande tillvaro var du offensivt driver och utvecklar ditt område. Rollen kombinerar en rad nyckelkompetenser; fokus på att utveckla konkurrenskraftig produktportfölj, fokus på att bidra till ökad försäljning, fokus på professionella inköp/förhandlingar.

Har du erfarenhet av skogsområdet och känner dig tilltalad av ord som ”driv”, ”långsiktighet”, ”proaktivitet”, ”försäljningsorientering” – erbjuder vi helt rätt möjlighet!

Om rollen:

Du är en teoretisk praktiker; du har en god teknisk förståelse, men vet samtidigt att det inte är de tekniska kvaliteterna som skapar affärer, utan att det är en tydlig bild av den praktiska nyttan med tekniken som är avgörande för kunden.

Din vardag utgörs av en rad motiverande områden var ditt driv kommer i spel:

  • Resultatansvar för dina produkter och ditt område
  • Ett kontinuerligt fokus på att säkerställa att ditt område har rätt produkter och konkurrenskraftig produktportfölj
  • Ansvara för löpande kvalitetsuppföljning av produkter för att säkerställa högsta kvalitet
  • Leverantörsförhandling, utvärdering och löpande kontakt med dina leverantörer
  • Medverkan på mässor, bidra till marknadskommunikation och genomföra kampanjer
  • Stödja och leda säljorganisationen för ökad försäljning inom ditt område
  • Ta fram och genomföra utbildningar
  • Besöka kunder tillsammans med dina kollegor i säljledet
  • Ta fram nyckeltal och analysera data för försäljning och inköp inom ditt område
  • Ansvara för prissättning av dina produkter och uppdatera relevanta system

Du rapporterar till chefen för Affärsområde Redskap. I teamet i övrigt ingår fyra personer med vardera ett eget produktområde. Som stöd har du teamet som en viktig resurs för att dryfta såväl strategiska som mer operativa frågor. Det är ditt individuella driv som är avgörande, men för att lyckas fullt ut är samarbete med hela teamet en förutsättning. Teamet har regelbundna möten var ni tillsammans sparrar varandra för att ta hela Redskapsområdet framåt.

I övrigt har du en viktig roll i att rusta dina kollegor i säljledet med information, inspiration och kunskap så att de kan bära ut produkterna på marknaden.

Du har en nationell roll och resor ingår i tjänsten. Du tillbringar ca en dag i veckan på Lantmännens Skogscentra i Värnamo (här finns möjlighet att provköra produkterna, visningshall, miljö för temadagar med leverantörer och samarbetspartners). Du tillbringar även med jämna mellanrum tid på huvudkontoret i Malmö samt är därutöver på resande fot till våra andra anläggningar i landet. Vi föreställer oss att du bor så att du har upp till som högst två timmar till såväl Malmö som till Värnamo för att få en bra balans i reseomfattning. Omfattning på resor varierar periodvis.

Erfarenhet och utbildning

Du har med dig erfarenheter från skogsområdet. Det är en fördel att ha erfarenhet av produktchefsrollen, men även bakgrund inom sälj, projektledning, affärsutveckling inom skogsområdet är relevant. Det är en fördel om du har en akademisk utbildning, men inte ett krav.

Den vi söker

Som person tilltalas du av att ta ett integrerat grepp om ditt område, var du arbetar utifrån de tre perspektiven: fokus på produkt, fokus på att bidra till att skapa affärer, fokus på förhandling/inköp. Du tilltalas av denna bredd var de olika fokusområdena hänger ihop och samtliga måste fungera optimalt för att nå maximal framgång. Du tycker om känslan av att äga ett område och ta på dig rollen som ytterst ansvarig för dess utveckling. Du har en helhetsblick för att t ex kunna göra löpande bedömning om ditt område har rätt produkter, fånga in marknadens behov, bevaka konkurrenter, identifiera synergier med andra produktområden. Du vet att samarbete är en förutsättning för att lyckas, och gillar att arbeta i team.

Så söker du tjänsten

Lantmännen Maskin samarbetar med Academic Search International. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar personligt brev och CV. På grund av semestertider kommer urvalet att påbörjas först under v.33.

Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Per Malmberg på telefon 0701 653 100 eller mail per.malmberg@academicsearch.se eller Johanna Olsson på telefon 0709 543 901 eller mail johanna.olsson@academicsearch.se

Om Lantmännen Maskin

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Lantmännen Maskin, som är en del av division Lantbruk, importerar, marknadsför och säljer ett noga utvalt sortiment av maskiner, reservdelar och verkstadstjänster till maskinanvändare inom lantbruk och skogsbruk på den svenska marknaden. Kända varumärken är Valtra, Fendt, Väderstad och Kuhn. Lantmännen Maskins drygt 60 egna anläggningar, samt ytterligare 30 kontrakterade servicepartners, tillhandahåller reservdelar och service i ett rikstäckande nätverk.

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Johanna Olsson - johanna.olsson@academicsearch.se

Apply now