close
Logo

18 Aug 2019

Verkstadsindustri | Skåne län | Övrigt | Rekrytering

Lantmännen Maskin – Produktchef med inköpsfokus

Produktchef med inköpsfokus

I rollen som produktchef inom reservdelar och maskintillbehör ingår du i en arbetsgrupp om fyra personer där du har ett övergripande ansvar för ett kategoriområdes leverantörer och för samtliga avtalsförhandlingar inom kategorin. Vidare ansvarar du för att utveckla leverantörssamarbetet utifrån kvalitet, pris och långsiktigt strategiskt partnerskap. Exempel på detta kan vara att tillsammans med leverantör utveckla försäljnings- och logistikaktiviteter i syfte att skapa en förbättrad affärsnytta för båda parter. Rollen har även ett tydligt fokus på lönsamhet.

I rollen som produktchef kommer du att ha en mängd olika kontaktytor såväl internt som externt. Du arbetar i ett högt tempo och har oftast många projekt igång samtidigt. Du har ett intresse för alla funktioner inom Lantmännen Maskin men arbetar framförallt nära den operativa verksamheten. Allt för att kategorins sortiment alltid ska spegla marknadens behov.

Du rapporterar till Servicemarknadschef på Lantmännen Maskins svenska huvudkontor i Malmö. Tjänsten innebär resor till våra internationella leverantörer, främst i Europa. Totalt rör det sig om upp till 20 övernattningar per år.

Din profil

  • 5 års arbetslivserfarenhet från en kommersiellt driven roll inom internationellt inköp, gärna kategoriinriktad
  • Eftergymnasial examen
  • Förhandlingsvana
  • Utmärkta kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av förändringsarbete
  • Tekniskt intresserad
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Som person är du affärsintresserad och driven av inköpsarbetets möjligheter som utmanar givna normer. Du vågar tänka utanför boxen, är nyfiken och intresserad av att förstå verksamheten och av att söka partnerskap med dina leverantörer. Du är strukturerad och bra på att kommunicera och på att skapa förtroende och motivera människor omkring dig. Vi ser det som självklart att du delar våra värderingar Helhetssyn, Öppenhet och Handlingskraft.

Vi erbjuder en bred och utvecklande roll med stora möjligheter att påverka och växa i en stor och diversifierad koncern. Det händer mycket på Lantmännen Maskin och för dig som trivs i en föränderlig miljö är det här en oerhört spännande arbetsplats.

För att skicka in din ansökan

Lantmännen Maskin samarbetar med Academic Search International i denna rekrytering. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar ett personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Kontaktperson på Academic Search International för tjänsten är Seniorkonsult Per Malmberg, per.malmberg@academicsearch.se, 0701 653 100 för eventuella frågor om tjänsten eller bolaget.

Vi ser fram emot din snara ansökan och löpande emot ansökningar, notera att 2 september är senaste datum för ansökan.

Om Lantmännen Maskin

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Lantmännen Maskin, som är en del av division Lantbruk, importerar, marknadsför och säljer ett noga utvalt sortiment av maskiner, reservdelar och verkstadstjänster till maskinanvändare inom lantbruk och skogsbruk på den svenska marknaden. Kända varumärken är Valtra, Fendt, Väderstad och Kuhn. Lantmännen Maskins drygt 60 egna anläggningar, samt ytterligare 30 kontrakterade servicepartners, tillhandahåller reservdelar och service i ett rikstäckande nätverk.

*M

Per Malmberg - per.malmberg@academicsearch.se

Apply now