close
Logo

21 Feb 2019

Revision | Malmö | Övrigt | Rekrytering

Lantmännen Lantbruk – Varuflödescontroller

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Lantmännen ägs av 25 000 svenska lantbrukare med verksamheter i hela värdekedjan från jord till bord. Division Lantbruk som du kommer tillhöra utgör Lantmännens kärnverksamhet och erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.

Lantmännen Lantbruk Sverige erbjuder ett brett produktsortiment under starka varumärken för animalieproduktion och växtodling. Lantmännen Lantbruk Sverige är en stor aktör på spannmålsmarknaden och handlar med spannmål, oljeväxter, trindsäd och frö med lantbrukare, spannmålshandlare och industri i Sverige och internationellt.

Är du en självständig, affärsorienterad och drivande controller med erfarenhet av kvalificerat ekonomi- och controllingarbete? Då är det här rollen för dig!

Om rollen

Vi söker nu en Varuflödescontroller med controllingansvar för vår Logistikfunktion på Lantmännen Lantbruk. Division Lantbruk är en stor uppköpare av transporter och det är av högsta vikt att kostnadskontroll och förkalkylen skall spegla den verkliga kostnaden.

Du arbetar nära affären och affärscontrollers. Som Varuflödescontroller kommer du att arbeta med såväl verksamhetsutvecklande och övergripande perspektiv som mer detaljinriktade uppgifter, med fokus på både fraktkostnader och lager. Större delen av din tjänst kommer att upptas av;

  • Uppföljning av fraktkostnader och leveransprecision
  • Uppföljning av lager och omsättningshastighet
  • Underhåll och uppsättning av fraktkalkyler
  • Bokslutsarbete
  • Budget/Finansiell planering
  • I övrigt förekommande ad-hoc analyser

Tjänsten är placerad i Malmö och du blir en del av ett team bestående fyra controllers och rapporterar till Divisionscontrollern.

Vem är du?

För att vi ska kunna fortsätta utvecklas behöver vi rätt medarbetare som kan vara med och forma vår framtid. Vi letar efter en person som är nyfiken och passionerad, med mod att testa nya vägar, vilja att arbeta tillsammans och med driv att påverka vår väg framåt.

Vi söker dig som är civilekonom med erfarenhet av att arbeta med uppföljning och verksamhetsstöd. Du har goda redovisnings- och controllingkunskaper och är en van användare av Excel och övriga delar av Office-paketet samt större affärssystem. Har du tidigare erfarenhet av M3/Movex och/eller Cognos är det ett plus.

Som person är du självgående, analytisk och identifierar förbättringsområden som du även föreslår lösningar på. Du har lätt för att ta för dig och är lätt att samarbeta med. Du tar ansvar för din arbetsroll men är även prestigelös och ser att det är den gemensamma prestationen som räknas. Du är noggrann och intresserad av siffror, ordning och reda.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, helhetssyn, handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Ansökan

Lantmännen Lantbruk samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Olsson på Academic Search, telefon 0709 54 39 01 eller mail johanna.olsson@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

*M

Johanna Olsson - johanna.olsson@academicsearch.se

Apply now