close
Logo

6 Apr 2020

Övrigt | Skåne | Ekonomi/Finans | Rekrytering

Lantmännen Lantbruk – Business Controller

Är du en affärsorienterad Business Controller och trivs i en roll där du får arbeta verksamhetsnära med många kontaktytor? Hos Lantmännen får du arbeta i en spännande miljö där man tillsammans tar ansvar från jord till bord. Det här är rollen för dig som vill utveckla din kompetens i en nyckelroll hos en viktig aktör inom lantbruk, lantbruksmaskiner, livsmedel och bioenergi.

Om tjänsten

Som Business Controller på Lantmännen Lantbruk kommer du arbeta med såväl övergripande verksamhetsutvecklande frågor som mer detaljinriktade uppgifter med fokus på försäljning- och lönsamhetsuppföljning. För att trivas i rollen uppskattar du att arbeta tätt med affären då du kommer ha ett nära samarbete med exempelvis affärschef och produktchefer. Du ingår i ledningsgruppen för din affär och här förväntas du arbeta proaktivt och bidra med lönsamhetsprognoser inför säljstarter samt rapportering, analys, business case och uppföljning av verksamheten för att nämna en del.

Utöver att arbeta med beslutsstöd och analyser för verksamheten har du en viktig roll i säkerställandet av månadsbokslut samt rapportering, uppföljning och analys i förhållande till uppsatta mål. Du kommer vara drivande i budgetprocessen, prognosarbetet och finansiell rapportering. Du tillhör en grupp om fyra Business Controllers som är en del av ett större team med Controllers. I din roll ingår det, utöver ovanstående, att tillsammans med teamet säkerställa att processer och rutiner inom organisationen följs samt att dessa följer med i utvecklingen. Du kommer också vara delaktig i olika projekt inom organisationen för att ständigt förbättra och utveckla Lantmännens processer.

Placeringen är på Lantmännen Lantbruks huvudkontor i Malmö.

Din bakgrund och profil

Du som söker har troligtvis en akademisk examen inom relevant område. För att trivas i rollen har du minst tre års erfarenhet från liknande arbete och är trygg i rollen som Controller. Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Du har god vana av excel och något av de större affärssystemen. Har du tidigare arbetat i M3/Movex och/eller Cognos är det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, en god kommunikatör och du är van vid många kontaktytor. Du arbetar självständigt och kan med vana ögon identifiera förbättringsområden som du även föreslår lösningar på. Du kan ställa om från arbete med detaljerade analyser till mer övergripande arbete med enkelhet. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter, du är prestigelös och ser att det är den gemensamma prestationen i teamet som är avgörande. Sist men inte minst är du noggrann och brinner för arbete medsiffror.

Självklart delar du Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och deras löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Så söker du tjänsten

Lantmännen samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV.

All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Johanna Olsson på telefon 0709-543901 eller mail johanna.olsson@academicsearch.se alternativt Marcus Kleine på telefon 0736-503177 eller mail marcus.kleine@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Johanna Olsson - johanna.olsson@academicsearch.se

Apply now