close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen Aspen AB

Lab- och kvalitetsansvarig

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, maskin, energi och lantbruk. Lantmännen Aspen utvecklar, marknadsför och distribuerar alkylatbensin  en miljöanpassad petroleumprodukt för småmotorer. Varumärket Aspen är marknadsledande på samtliga europeiska marknader där vi har verksamhet. Företaget finns i Hindås utanför Göteborg och har cirka 50 anställda.

Lantmännen Aspen är i kontinuerlig tillväxt, och du som söker önskar bli delaktig i denna företagsutveckling. Som lab- och kvalitetsansvarig kommer du att ansvara för Aspens laboratorium och utgöra en viktig roll för uppföljning och säkerställning av produktkvalitet genom hela varuflödet. Du rapporterar till produktchefen.

Jobbet som laboratorie- och kvalitetsansvarig innebär löpande underhåll och utveckling av analysutrustning på lab samt ansvar för dess drift- och säkerhetsrutiner. Du blir en viktig internsupport i kvalitetsrelaterade produktfrågor och du utgör en viktig funktion för driftpersonalen i vår produktion. Du genomför kvalitetsuppföljning av råvaror och produkter i hela tillverkningskedjan och du bereder och administrerar komponentspecifikationer för godkännande. Arbetet innebär också projektdeltagande där du blir en viktig länk mellan produktutvecklingsteam och produktion med ansvar för kvalitetssäkrande rutiner och kontroller.

Du blir första kontaktperson för Aspens externa lager i Göteborgs hamn och för det analysföretaget som Aspen anlitar vid behov. Du är ansvarig för vårt varuflöde i Göteborgs hamn vilket innebär att planera och säkerställa tillgången på råvaror och utföra beräkningar med tillhörande kvalitetskontroller.

Vi söker dig som är kemist i grunden och har några års erfarenhet från laboratoriemiljö. Har du arbetat med kvalitetsanalyser i produktionsverksamhet är detta meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet från petroleumbranschen och kringliggande verksamheter. Som person trivs du med att driva frågor självständigt, hålla en hög kvalitet och sträva efter utveckling.

Tjänsten är placerad i Hindås, utanför Göteborg, och är ett vikariat på ett och ett halvt år med utsikter om förlängning. Vi ser gärna att tillträde sker efter sommaren eller under tidig höst för bästa möjliga introduktion.

I denna process samarbetar vi med Academic Search International. För frågor, kontakta Maria Linderum på 0736-50 31 60, eller Christian Conradi på 0736-50 31 47. Välkommen med din ansökan! Urval och kontakt med kandidater sker löpande, vi ser gärna att din ansökan i form av personligt brev och CV via länk nedan når oss senast 15 augusti.

ansök tjänsten