close
Logo

8 Jan 2018

Procordia Food

Kvalitetschef

Procordia tillagar mat och dryck med kärlek och omtanke om människor och miljö. Våra varumärken är Felix, BOB, Ekströms, Önos, Risifrutti, Grandiosa, Fun Light, JOKK, Liva, Den Gamle Fabrik och Paulúns. Procordia är ett av Sveriges största livsmedelsföretag. Vi hade 2011 en omsättning på 3,3 miljarder kronor och har ca 1 000 anställda i Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Kumla, Örebro och Vansbro. Procordia ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen. Läs gärna mer på www.procordia.se.

Procordia söker Kvalitetschef

Har du ett genuint intresse för kvalitetsfrågor? Och en passion för bra mat? Procordia söker nu en erfaren och driven kvalitetschef som ska ansvara för kvalitets- och matsäkerhetsfrågor vid vår anläggning i Eslöv där vi arbetar med färdigmat, grönsaker och potatis. Procordia står inför ett spännande år där vi kommer att utveckla vår organisation och vår portfölj vilket innebär en unik möjlighet att vara med och bidra.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för anläggningen i Eslöv. Ditt huvudansvar blir att driva och operativt ansvara för frågor kring kvalitet och matsäkerhet. Tillsammans med kollegor från övriga anläggningar och den centrala kvalitetsfunktionen är du också med och driver kvalitetsarbetet inom Procordia. Du har personalansvar för en medarbetare och är indirekt ledare för tre kvalitetstekniker. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Säkerställa och utveckla kvalitetssystemet BRC/OFSS (Orkla Foods Standard)
  • Återkoppla resultat och avvikelser relaterat till kvalitetsmålen för vårt kontinuerliga förbättringsarbete
  • Ansvara för myndighetskontakter t ex vid inspektioner och revisioner
  • Ansvara för uppföljning och rapportering av råvaru- och färdigvarukontroll samt reklamationer
  • Delta som ansvarig för kvalitetsfrågor i samband med olika projekt inklusive nylanseringar och investeringar
  • Utbilda och utveckla produktionspersonal i kvalitetsfrågor
  • Leda och coacha dina medarbetare.

Du rapporterar till platschefen för Eslövsanläggningen. Eslöv ligger inom pendlingsavstånd från såväl Lund (15 min) som Malmö (30 min) och Helsingborg (40 min). Arbetet innebär en del resor bl a till våra övriga anläggningar, koncernbolag samt leverantörer.

Kvalifikationer
Du har minst 5 års erfarenhet från en liknande ledarroll, helst från livsmedel-, läkemedels- eller kemisk produktion. Fokus är på produktkvalitet och erfarenhet av BRC är meriterande. Har du dessutom arbetat i en mer komplex organisation är detta ett plus. Du har relevant akademisk examen från universitet eller högskola, gärna civilingenjör med livsmedelsinriktning. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har vana av att arbeta i Office samt med något affärssystem, som Movex eller SAP.

Personlighet
För att lyckas i din roll är det viktigt att du har förmåga att växla mellan helhetssyn och det dagliga operativa arbetet. Du kan fatta beslut och driva igenom dem. Du har en god analysförmåga, är noggrann och kan prioritera. Du är trygg i dig själv, flexibel, en god kommunikatör och kan samarbeta med olika funktioner och personer på olika nivåer.

Så söker du tjänsten
Procordia samarbetar med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar ett personligt brev och CV. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på Academic Search International, Lars Wibacke 040-615 16 32. Vi tar emot ansökningar löpande dock senast måndagen den 25 februari 2013.

ansök tjänsten