close
Logo

18 Aug 2019

Livsmedel | Stockholm | Rekrytering

Kronfågel – Senior Produktchef

KRONFÅGEL SÖKER ERFAREN OCH ENGAGERAD SENIOR PRODUKTCHEF

Har du ett genuint intresse för att ta ansvar för, utveckla samt driva lönsamhet för din produktportfölj, är en god analytiker, brinner för affären och tycker om att arbeta i en föränderlig miljö med högt tempo? Och, älskar du kyckling? Då har vi en passande senior produktchefsroll för dig!

Kronfågel står inför en spännande framtid och är på en varumärkesresa med målet att vara mer moderna, inspirerande och hållbara. Bolaget har utvecklat marknaden med nya innovationer kring produktportföljen och nu tar de nästa steg för att leda marknaden mot ännu mer kyckling och klimatsmart protein.

Vad erbjuder Kronfågel?

• Ett innovativt företag med hög utvecklingstakt

• Ett starkt varumärke som du kan vara stolt över

• En råvara med hög kvalitet och obegränsad möjlighet till variation.

• En dynamisk miljö, omgiven av kollegor med höga ambitioner

• Utmaningar, ansvar och flexibilitet

Placering är i Stockholm och resor till produktutvecklingsavdelning och produktion i Valla utanför Katrineholm är en naturlig del i tjänsten. Du rapporterar till Marknadschefen och kommer att samarbeta tätt med bland annat Innovations- & Produktutvecklingschef, Produktutvecklare, produkt och varumärkeschef för Foodservice. Du kommer även arbeta nära sälj (KAM), och agerar beställare mot operation och planering.

Dina arbetsuppgifter:

I tjänsten ingår att ansvara för produktportföljen inom våra varumärken Kronfågel och vårt ekologiska sortiment med varumärket Bosarp. Du säkerställer utveckling och implementering av lång- och kortsiktiga planer för att nå uppställda mål vad det gäller innovationer, marknadsandelar, volym, och lönsamhet mot anatomisk balans. Du projektleder innovations- och produktvårdsprojekt utifrån Kronfågels strategier och planer. Du ansvarar för business case, förbereder och presenterar koncept- & produktnyhetsprojekt i möten internt.

Du driver projektmöten och säkerställer att projekten genomförs effektivt samt enligt tidsplan. Du stöttar arbetet med centrala kunder för bästa möjliga kommersiella utveckling. Centralt för tjänsten är förståelse för produkt från idéer och utveckling till paketering och kommersialisering mot slutkonsument.

Din profil, vem är du?

Vi ser att du har en högskoleutbildning, gärna med inriktning inom marknadsföring. Du har minst 5 års erfarenhet inom marknadsföring, helst flera år inom livsmedelsindustrin för att förstå samspelet mellan marknad/konsument och försäljning/kunder och ser gärna att du arbetat med insikt av kategori och vad som driver försäljning ur butik.

Du kommer ha ansvar för Kronfågels och Bosarps produktportfölj (P&L-ansvar) och för detta krävs det att du är en god analytiker, har erfarenhet av analysverktyget Nielsen, samt förståelse för anatomi, god affärsförståelse och fokus på lönsamhet.

Vidare ser vi att du är initiativrik och drivande med ett nyfiket, entrepreneuriellt tänk och passion för innovation. Du har förmåga att skifta från strategi till utförande samt har god erfarenhet av framtagning av nya produkter och för denna roll krävs en stark, erfaren projektledare som driver både produktutvecklingsprojekt men även produktvårdsprojekt på plats i Valla.

Du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och mycket god förmåga att skapa, bibehålla och utveckla relationer med såväl interna som externa kontakter. Du lägger stor vikt att kunna arbeta med god struktur och samtidigt i ett högt tempo för att driva utvecklingen inom ditt ansvarsområde. Du är lösningsorienterad och har lätt för att prioritera. Som projektledare med många gränssnitt, ställs höga krav på god kommunikationsförmåga. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på så väl svenska som engelska. Och, du har ett genuint matintresse!

Som projektledare med många gränssnitt ställs också höga krav på god kommunikationsförmåga. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på så väl svenska som engelska. Och, givetvis älskar du kyckling!

Din ansökan:

Låter detta som en spännande roll för dig är du varmt välkommen med din ansökan! Kronfågel samarbetar i den här rekryteringen med Academic Search International. Söker gör du via ”Apply now” nedan, där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martina Josefsson på martina.josefsson@academicsearch.se. Notera att då det är semestertider kan återkopplingen ta lite längre än normalt men vi återkopplar till dig så snart vi har möjlighet.

Om Kronfågel:

Kronfågel är Sveriges marknadsledande kycklingproducent. Vi producerar, säljer och marknadsför kyld, fryst och förädlad kyckling. Vi ingår i Scandi Standard, Nordens största kycklingproducent med verksamheter i Sverige, Danmark, Irland, Norge och Finland. Våra starkaste varumärken är Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Manor Farm och Naapurin Maalaiskana. Tillsammans är vi ca 3000 medarbetare. Kronfågel AB är drygt 800 medarbetare och finns i Valla/Katrineholm och i Stockholm. Läs gärna mer på www.kronfagel.se.

Att jobba på Kronfågel är att vara med på en inspirerande resa. Det händer mycket och utvecklingstakten är hög. Våra värdeord ’Öppenhet, Utmana och Agera nu’ beskriver vårt förväntade agerande och samarbete för att nå vår vision. Vår vision är ”en bättre kyckling för ett bättre liv”, vilket handlar om att sträva och verka för att inspirera människor till mer hållbara och hälsosamma val. Vi har en fantastisk möjlighet tillsammans, då tidpunkten för klimatsmart protein inte kunde vara mer rätt. Vi tror stenhårt på visionen och hoppas att du vill vara en del på vår resa!

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

*M

*M

m*

*m

Martina Josefsson - martina.josefsson@academicsearch.se

Apply now