close
Logo

6 Apr 2020

Läkemedel/OTC/Pharma | Stockholm | Försäljning | Marknad | Rekrytering

Kronans Apotek – Affärsimplementerare med B2B-ansvar

Vill du vara med och stärka Kronans Apoteks fortsatt tillväxt i Sverige? Vi söker nu dig som har dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling och vara en central kanal för information till strategiska affärsbeslut.

Kronans Apotek är idag en av de ledande aktörerna på den svenska apoteksmarknaden. Som en del av Oriola har man en styrka att växa både lokalt och regionalt. Nu stärker man ytterligare sin kompetens för att driva den fortsatta utvecklingen. Det gör man idag bland annat genom att rekrytera analytisk och strategisk kompetens med erfarenhet från process- och affärsutveckling.

Kronans Apotek är tredje största apotekskedjan i Sverige med över 325 apotek och mer än 2600 medarbetare. Kronans Apotek har cirka 18 procents marknadsandel och en kundklubb med drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

Affärsutveckling Recept är en funktion inom Försäljningsorganisationen. Avdelningen Affärsutveckling Recept kommer man att vara 3 personer som ska serva 323 apotek på rikstäckande nivå. Chef för avdelningen Affärsutveckling Recept är Åsa Lindberg som i sin tur rapporterar till Anna Wallenberg som är Försäljningsdirektör. I Åsas teamet ingår även ytterligare en Affärsutvecklare Recept.

Om tjänsten

För att bli framgångsrik i denna roll behöver du ha stark kompetens inom att bygga både affärer och relationer till B2B kunder samtidigt som du inhämtar kunskap om marknadens och kunders behov. För att kunna leverera enligt Kronans Apoteks affärsmodell kommer du att erbjudas möjlighet till intern kunskapsinhämtning i olika former. Det mest centrala i rollen är att skapa och presentera analyser, rapporter och beslutsunderlag för Regioncheferna samt vidarebefordra strategisk information till teamet.

Ansvarsområdena består av

 • Utveckla aktiviteter och verktyg, samt identifiera förbättringsåtgärder som driver recept- och rekvisitionsförsäljning både regionalt och nationellt
 • Följa upp och analysera recept- och rekvisitionsförsäljning
 • Delta i centrala utvecklingsprojekt för att utveckla receptaffären
 • Analysera affärsläget och vara insatt i marknaden (regioner/landsting, privata rådgivare, konkurrenter, organisationer och föreningar)
 • Driva uppföljning mot regionerna och för Regionchefernas räkning vara rådgivare i utvecklingen av affärerna
 • Omvärldsbevakning inom ansvarsområdet
 • Kontakt med nyckelpersoner inom området för att hålla sig uppdaterad och kunna agera proaktivt för att säkerställa att behov hos kunder tydliggörs
 • Projekt/aktivitetsledare för utvecklingsprojekt initierade av Försäljningsdirektören eller av Chefen för avdelning Affärsutveckling Recept för att utveckla befintliga affärer eller för införande av nya processer eller lösningar.
 • Stötta lokala Apotek i tecknande av avtal och vara med att utbilda inom hemsidor och inloggningar

Din profil
För att lyckas i denna roll ser vi att god erfarenhet av projekt med parallella / flertalet beslutsfattare och har ett sinne för struktur och analys. Du har erfarenhet och vana från liknande branscher, gärna retail, vidare ser vi att du har erfarenhet av:

 • Dokumenterad erfarenhet av att bygga och underhålla goda kunderrelationer
 • Erfarenhet att driva eller arbetat i projekt eller PMO (Project Management Office)
 • Du är analytisk och har förmågan att processa data
 • Erfarenhet av att både jobba konceptuellt men även att lyfta blicken och arbeta med en större helhetsbild
 • Erfarenhet av komplexa långa processer och upphandlingar
 • Akademisk utbildning

För att skicka din ansökan

Kronans Apotek samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher, Emilia Bergström emilia.bergstrom@academicsearch.se eller Seniorkonsult, Jesper Boudin på jesper.boudin@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om Kronans Apotek

Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med en cirka 18 procents marknadsandel och cirka 2600 anställda samt över 325 apotek i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kundklubben består av drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

Kronans Apotek är det moderna och kundnära apoteket som erbjuder tjänster och produkter inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter kundens behov. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment.

Vårt syfte: Health for life. Vårt syfte är att hjälpa alla att leva ett hälsosamt liv.

Vår mission: Vi erbjuder dig hållbara produkter och lösningar för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Jepser Boudin - jesper.boudin@academicsearch.se

Apply now