close
Logo

8 Jan 2018

Selecta

Kontraktsansvarig Key Account Manager för upphandling inom offentlig sektor

Selecta är ett av Europas ledande företag inom vending och kaffetjänster med en omsättning om ca 700 miljoner Euro och ca 4 500 anställda. Sedan grundandet 1957 i Schweiz, där Selecta fortfarande har sitt huvudkontor, har man ökat sin geografiska närvaro på marknaden till 24 länder runt om i Europa. Våra kunder finns på arbetsplatser och i offentliga miljöer. Ur våra automater kan kunderna bla handla kaffe, läsk, mat och godis.

Inom Selecta arbetar vi med begreppen flexibilitet och kvalitet i kontakten med våra kunder. Detsamma gäller för våra nuvarande och framtida medarbetare. Vår vision är att vara det självklara valet på marknaden för kunder och medarbetare. Vi söker kontinuerligt efter människor som genom sitt engagemang kan göra Selecta till ett ännu bättre företag. Besök gärna Selectas hemsida för mer information: www.selecta.se

Kontraktsansvarig Key Account Manager för upphandling inom offentlig sektor

Selecta letar efter en Key Account Manager för offentlig sektor
Selecta satsar på tillväxt och söker nu en erfaren Key Account Manager. Som Key Account Manager på Selecta har du helhetsansvar för samtliga kontrakt och upphandlingar inom det viktiga området stat, kommun och landsting. Vi är ett nordiskt KAM-team som erbjuder spännande utmaningar med tyngdpunkt på långsiktig och kundnära affärsutveckling.

Bid Management och förhandling
Avancerat anbuds- och offertarbete, kalkylering och lösningsorienterad förhandling, med målgruppen stat, kommun och landsting är självklart för dig. Det är framför allt här och i mötet med Selectas organisation och med Kunden som du och ditt sinne för affärer övertygar och utvecklar vår affär. Du är en entusiastisk och utåtriktad person som visar förstklassig kommunikation och relationsbyggande.

Affärsutveckling och utmaning
Den stora utmaningen för dig ligger i att genom samarbete med Kunden och den egna sälj-, marknads- och driftsorganisationen säkerställa och driva genomförande, uppföljning och långsiktig affärsutveckling.

Du har minst 5 års erfarenhet inom projektledning och upphandling inom LOU tjänstesektorn med stat, kommun och landsting som målgrupp. Du har god förmåga att uttrycka dig affärsmässigt i tal och skrift i dessa sammanhang och du har kompetens med affärsekonomisk inriktning eller motsvarande. Vi tror att du gärna arbetar i högt tempo, är självgående och med ett starkt eget driv.

Rollen är placerad på huvudkontoret i Stockholm, Sverige. Du kommer att rapportera till Head of Key Account Management Nordic.

Är du intresserad av att arbeta i ett företag med många kundkontakter och hög förändringstakt?
Älskar du, precis som vi ett riktigt gott kaffe?

Hur du ansöker
Academic Search International hjälper Selecta i denna rekrytering. Om du har frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Senior Consultant: Karin Teljstedt, +46 (0)8 555 15 714, karin.teljstedt@academicsearch.se på Academic Search. För att ansöka, följ länken nedan. Vi ser fram emot din ansökan med ett personligt brev och CV så snart som möjligt, dock senast 15 december, 2016. Urval sker löpande.

ansök tjänsten