close
Logo

8 Jan 2018

Menigo

Key Account Manager

Menigo är en del av Europas största foodserviceaktör, Brakes group. Menigo är en fullsortimentsgrossist och en av Sveriges ledande leverantörer för restauranger, storkök och servicehandel i Sverige . Vi erbjuder våra kunder ett brett sortiment av mat, dryck och restaurangutrustning. Menigo tillhandahåller också butikskoncepten Time och Nära Dej – moderna koncept för framgångsrik servicehandel med lönsamt sortiment och hög servicegrad. Menigo omsätter SEK 5 miljarder och vi har drygt 900 stolta och engagerade medarbetare. Vi finns på fyra regioner i Sverige  med närvaro i alla storstadsregioner samt hela Norrland.
Menigo stödjer och utvecklar svensk gastronomi som delägare i Restaurangakademien samt som stolt huvudsponsor till Bocuse d´Or och tävlingen Vassaste kocken.

Vi söker en Key Account Manager till Menigo

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Menigo har en mycket positiv utveckling och ser en stor tillväxtpotential. Vi söker nu ytterligare en Key Account Manager,som Key Account Manager ansvarar du för några av våra rikstäckande kedjekunder inom restaurang- och servicehandelssektorn. I rollen ingår att driva och utveckla försäljningen i nära samarbete med kunderna, detta innebär att du bygger långsiktiga kundrelationer och tillsammans med kunden identifierar och utvecklar nya affärsmöjligheter.

Som Key Account Manager ansvarar du för att både utveckla nuvarande kundrelationer och nykundsbearbetning. Rollen är komplex med både högt och lågt och innefattar allt från förhandling på ledningsnivå till att analysera siffror och dra slutsatser samt utifrån dessa skapa nya affärer och förbättra lönsamheten. Vidare innebär rollen att vara en del av den dagliga driften och lösa problem.

Du rapporterar till försäljningschefen för Rikskunder.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att;

  • vara kontaktperson för kunder och hålla i dialogen vad gäller frågor som t ex avtalshantering, sortiment,samarbete och olika projekt.
  • nykundbearbetning
  • genomföra kund- och konkurrentanalyser
  • upprätta kalkyler
  • föra en löpande dialog och samarbeta med våra regioner i landet
  • delta i budgetarbetet

Din profil

För att trivas och lyckas i denna roll bör du ha en eftergymnasial ekonomiutbildning. Du har troligen 2-5 års erfarenhet av relationsförsäljning mot större kunder gärna inom restaurang/grossist- och livsmedelsbranschen, eller annan bransch där både produkt- och tjänsteleverans är viktiga för totalaffären. Din säljerfarenhet är med tonvikt på förhandlingar, analys och komplexa försäljningsprocesser. Vi ser dessutom att du har mycket goda kunskaper i engelska språket i såväl tal som skrift men även utmärkta kunskaper i Officepaketet och främst i Excel.

Som person bör du vara analytisk utan att tappa fart och drivkraft. Mål- och resultatinriktad och du vet och förstår hur man skapar långsiktiga relationer. Du vet att din kommunikation i både tal och skrift behöver vara anpassad efter situation och sällskap. Du behöver också ha en förmåga att se och förstå helheten men också att kunna bryta ner i detaljer, Självklart levererar du efter satta deadlines. Du har en mycket starkt utvecklad förmåga att strukturera och planera samt prioritera ditt eget arbete.

Om ansökan

Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett formulär där du fyller i kontaktuppgifter och bifogar personligt brev och CV. I den här rekryteringen samarbetar Menigo med Academic Search International. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du mycket välkommen att kontakta Claudia Sovré (08-555 15 715). Urvalet sker löpande så vi vill gärna ha din ansökan omgående.

ansök tjänsten