close
Logo

8 Jan 2018

Pågen

Key Account Manager Export

Pågen AB är Sveriges ledande bageri med en marknadsandel på 35 procent av matbröd. Med ett starkt välkänt varumärke, ett attraktivt sortiment och en effektiv sälj- och serviceorganisation har vi en stark position i Sverige. Dessutom en omfattande export med Norden och Frankrike som viktigaste marknader. Vi omsätter SEK 2,7 miljarder och har ca 1400 medarbetare.

Key Account Manager Export till Pågen

Pågen växer och därför söker vi ytterligare en Key Account Manager till Pågen International. Är du redo för en utmaning?

Vad erbjuder vi dig?
Till denna nyckelposition söker vi en person som kan utveckla Pågens internationella försäljning. Detta ansvar innefattar att upprätthålla långsiktigt bra relationer med internationella kunder, som ska leda till en positiv utveckling och lönsamhet.

Du kommer att ansvara för att etablera och utveckla försäljningen av Pågens produkter gentemot befintliga och nya distributörer, främst i Europa men även övriga världen. Som Internationell Key Account Manager är det viktigt att känna ett helhetsansvar för sina marknader, vilket bland annat innebär;

  • Budgetansvar för nyckelkunder
  • Bearbetning av existerande och nya kunder/distributörer
  • Upprätta och genomföra kundunika affärsplaner
  • Planera kampanjer
  • Genomföra nyhetslanseringar

Tjänsten innebär 50-75 resdagar per år.

En förutsättning för att lyckas som Key Account Manager är att du kan fungera som projektledare mellan kunden och interna funktioner som produktion, produktutveckling, marknadsavdelningen samt vår inhouse-ateljé.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Malmö. Du rapporterar till Exportchefen för Pågen International.

Vem är du?
Du är civil- eller marknadsekonom, samt har 3- 5 års dokumenterad erfarenhet av export eller internationellt försäljningsarbete. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av snabbrörliga konsumtionsvaror.

Som person är du affärsmässig, relationsskapande och ihärdig. Du har god förhandlingsvana och det är viktigt att du är driven och strukturerad. Du arbetar självständigt med stor initiativförmåga och har mycket god presentations- och kommunikationsförmåga samt är bra på att skapa och utveckla kontakter. Du har förmåga att såväl planera och utveckla som genomföra och följa upp, eftersom samtliga steg ingår i flertalet av dina arbetsuppgifter.

Övriga krav
Svenska och engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift, samt gärna ytterligare språkkunskaper, företrädesvis tyska och/eller spanska.

Vi förutsätter att du har god systemvana, främst i MS Office.

Sök tjänsten
I denna rekrytering samarbetar Pågen med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erik Sjöström på telefon 040-615 16 36. Vi arbetar kontinuerligt med urvalet så ansök gärna omgående, dock senast 25 augusti 2012.

ansök tjänsten