close
Logo

8 Jan 2018

Procordia Food

Key Account Manager

Procordia Food AB är ett av Sveriges största livsmedelsföretag. Företaget har ca 1 200 anställda och omsatte 2010 drygt 3,3 miljarder SEK. Procordia tillagar och marknadsför produkter under en rad starka varumärken så som Felix, Ekströms, Önos, BOB, Risifrutti®, FUN Light, Pastella, Grandiosa, Paulun och Liva. Produktion sker vid företagets fabriksanläggningar i Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Kumla, Örebro och Vansbro. Huvudkontoret är i Eslöv. Procordia Food AB ingår i den norska koncernen Orkla, noterat på Oslobörsen. Läs mer på www.procordia.se.

Key Account Manager

Som KAM är du ansvarig för att våra goda affärsrelationer med kunderna bevaras och utvecklas väl. Det innebär att du ansvarar för att skapa program, så att tillväxtmål och lönsamhet uppnås för sortimentet. Du ansvarar för kedjeavtal, försäljning, listning, resultat och lönsamhet på DVH:s kategorier/sortiment. Aktuell tjänst är en av tre KAM-tjänster i vårt ICA-team, med ansvar för Kylt/Fryst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utarbeta och implementera affärsplan per kedja/kund.
 • Optimera sortimentet genom kvantitativ och kvalitativ distribution samt införsäljning av nyheter.
 • Skapa rätt förutsättningar för Customer Marketing vad avser planering, analys och Category Management utifrån kundens krav/önskemål.
 • Säkerställa att alla kundkontakter har rätt information gällande marknads- och försäljningsutveckling samt om Procordia och vårt sortiment.

  Tjänster kräver en hel del resande, mestadels dagsresor till Stockholm. Placering är på Procordias huvudkontor i Eslöv, Skåne och du rapporterar till Affärschefen för ICA som i sin tur rapporterar till Försäljningsdirektör Retail.

  Din bakgrund och personlighet
  Du måste ha erfarenhet av att arbeta med nyckelkundsförsäljning som Key Account Manager inom dagligvaruhandeln. Du har god förhandlingsvana, erfarenhet av kalkylering samt ett dokumenterat gott affärsmannaskap. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är stark. I botten är du civilekonom eller har annan motsvarande ekonomisk utbildning. Erfarenhet av att arbeta med ICA är ett plus.

  För att lyckas i rollen krävs att du som person är mål- och resultatinriktad samt idé- och initiativrik. Du har god analytisk förmåga, kombinerat med ett inre driv som gör att du också genomför planerade aktiviteter.

  Så söker du tjänsten
  I det här uppdraget samarbetar Procordia Food med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan. Du fyller i kontaktformuläret och bifogar ett personligt brev och CV.

  Har du frågor är du välkommen att kontakta Mats Nordin (070-7516740) på Academic Search. Sista ansökningsdag är onsdag den 6 april 2011.

  ansök tjänsten