close
Logo

8 Jan 2018

Bambino

Kategorichef (vikariat) till Bambino Mam

Bambino Mam AB är ett svenskt dotterbolag helägt av österrikiska MAM Babyartikel GesmbH. Vi är ett kundnära marknads- och säljbolag som marknadsför babyprodukter under varumärkesnamnen Bambino och MAM. Vi är idag 18 personer på huvudkontoret i Stockholm och vi samarbetar med partners inom försäljning i Sverige, Norge, Danmark, Island och Baltikum.

Grunden för vår verksamhet är en gedigen erfarenhet av barns behov och välbefinnande. Våra ledord är omtanke, glädje, design, vetenskaplig utprovning och praktiska produkter. Besök gärna Bambinos hemsida för mer information: www.bambino-mam.se

Vill du vara med och förverkliga företagets vision att bli alla bebisars första vän? Har du ett gott affärsmannaskap och vill arbeta med utveckling i en spännande kategori under tillväxt? Då har du chansen! Nuvarande Kategorichef går på föräldraledighet i början av nästa år och därför söker nu Bambino Mam AB en person som kan axla rollen under dennes frånvaro. Önskat startdatum är 1 februari 2017 och uppdraget kommer att vara minst 12 månader.

Placeringsort är på Bambino Mams centralt belägna huvudkontor i Stockholm.

Ansvarsområden
Som Kategorichef arbetar du för hela företaget med fokus på marknaderna i Skandinavien. I rollen ansvarar du för att utveckla strategi och taktik för hur tillväxt skapas i kategorin. Löpande mäter och utvärderar du kategorins utveckling och lönsamhet. Du ansvarar för sortiment och kanalstrategi och utför kategoriplaner genom att ta fram rapporter och analyser för sortiment, hylla, aktivitetsstrategi och prispositionering. Du är högst delaktig i lanseringsplaner i fråga om vilka produkter som skall lanseras på de olika kanalerna samt beräknar distributions- och volympotential. Du arbetar aktivt för att säkerställa bred och djup distribution och hög närvaro i handeln.

Vidare ansvarar du för att driva kategoriprojekt tillsammans med våra kunder samt utveckla och implementera våra kunders specifika sortimentsplaner baserat på köpbeteenden och marknadsanalyser inom kategorin. Du rekommenderar insiktsbaserade planogram till våra kunder och skapar kontakt med kedjornas Space och Kategorichefer. Du deltar även vid kundmöten tillsammans med för kunden dedikerad KAM.
Det ligger även på ditt ansvar att Nielsen-data är uppdaterad samt att skapa månatliga rapporter och analyser till ledningsgrupp och andra interna intressenter. Du bistår med analyser och beräkningar till försäljningsprognos och budget.

Din profil
Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett par års erfarenhet av konsumentprodukter och detaljhandel. Erfarenhet av Category/Space är en nödvändighet för att lyckas i rollen. Vidare har du god datavana (Officepaketet, SharePoint, Nielsen, Space program och NAV).

Som person söker vi dig som har en stark egen drivkraft i kombination med ett proaktivt arbetssätt och en vilja att utvecklas. Du har en mycket god analytisk förmåga och en skarpsinnighet när det kommer till se både detaljer och helheten i en affärsverksamhet. Vidare är du effektiv och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är stark kommunikativt – både skriftligen och muntligen. Givetvis är du en skicklig relationsskapare och trivs i samspel med andra.

Din ansökan
Academic Search International hjälper Bambino Mam AB i denna rekrytering. Du ansöker genom att klicka på länken nedan. Vi ser fram emot din ansökan med ett personligt brev och CV så snart som möjligt dock senast 30 nov. Urval sker löpande.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Teljstedt, Senior Consultant på Academic Search, på +46 (0)8 555 15 714 eller via email på karin.teljstedt@academicsearch.se.

ansök tjänsten