close
Logo

16 Feb 2020

Läkemedel/OTC/Pharma | Stockholm | Ekonomi/Finans | Rekrytering

Karo Pharma – Operations controller

Sedan Karo Pharma grundades 1987 har företaget både expanderat och fundamentalt ändrat riktning på sin verksamhet, samtidigt som företaget strävar efter förbättrad hälsa och ökad livskvalitet för patienter och konsumenter.

Karo Pharma expanderar både organiskt och genom strategiska förvärv med positiva synergieffekter för organisationen. Det finns en uttalad förvärvsstrategi med fokus på effektiv integrering av etablerade varumärken med goda kassaflöden och stabil intjäningspotential. Vidare satsar man också på innovativa projekt och partnerskap med låg utvecklingsrisk och kort tid till marknaden. Denna strategi har resulterat i en stabil lönsamhet under de senaste åren och kommer att vara avgörande för att stärka företagets närvaro i Europa genom att positionera Karo Pharma som en attraktiv partner.

Genom det senaste uppköpet av Trimb Healthcare växer den centrala organisationen fortsatt och det finns nu ett behov att anställa en Operations Controller med placering på huvudkontoret i Stockholm.

Om tjänsten

I tjänsten rapporterar du till Head of Controlling samt har en indirekt rapporteringsväg till VP Operations och ingår i dennes ledningsgrupp där du är en viktig Business Partner som förväntas bidra med finansiell analys och kommersiell förståelse.

Organisationen befinner sig i en tydlig tillväxtfas vilket innebär att det finns uppenbara behov av att utforma strukturer och processer för att kunna hantera en växande komplexitet i både sortiment och distribution samt ökande volymer. Den finansiella uppföljningen behöver standardiseras och här kommer denna person att vara en viktig del i att säkerställa en hållbar modell för den fortsatta utvecklingen.

Främsta ansvarsområden:

• Översyn av finansiell rapportering inom Operations samt genomföra djupanalys av P&L och balansräkning.

• Övervaka och analysera månadsresultat mot budget och forecast.

• Skapa en modell för COGS som säkerställer en konsekvent samt rättvis kostnadsfördelning samt fastställa en årlig standardprissättning.

• Analysera, underhålla och utveckla viktiga KPIer samt skapa en effektiv rapportering.

• Ständigt söka och föreslå förbättringsmöjligheter i en föränderlig miljö.

• Delaktig i utvärdering, implementering samt förbättring av bestående och nya IT-system.

Din profil

I en föränderlig miljö med tydlig förvärvsstrategi ser vi att du behöver vara en prestigelös, hjälpsam och ansvarstagande person som inte räds att gå utanför ditt ansvarsområde för att stötta personer i din omgivning. Du har med dig en hög energinivå och social kompetens där du gärna utmanar befintligt arbetssätt med fokus på att identifiera förbättringspotential. Vi anser också att din förmåga att prioritera och vara förutseende i relation till att hantera olika stressnivåer är av stor vikt.

Vidare ser vi att du har följande erfarenhet:

• Relevant akademisk examen.

• Minimum 5 års tidigare erfarenhet inom en controllingtjänst.

• Erfarenhet av att ha arbetat i distribuerande alternativt tillverkande företag.

• Kunskap inom inköpsprocesser och förståelse för att bryta ner inköpsutvärderingar.

• Du har en pedagogisk förmåga och erfarenhet av att arbeta mot olika intressenter.

• Du har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt med hög noggrannhet och intresse för detaljer.

• Flytande svenska och engelska kunskaper i tal och skrift.

Om företaget

Kara Pharma är ett läkemedelsföretag med inriktning mot försäljning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel (Rx), receptfria läkemedel (OTC) och egenvårdsprodukter som säljs i apotek och detaljhandel. Våra produkter finns tillgängliga i över 60 länder och ger patienter och konsumenter bättre tillgång till effektiv behandling. Eftersom Nordens och övriga västvärldens befolkning åldras förutspår vi att behovet av våra produkter kommer att vara fortsatt stort under en lång tid framöver.

De senaste årens framgångar hade inte varit möjliga utan våra kapabla och passionerade medarbetare. Karo Pharma har fler än 150 anställda, spridda över vårt huvudkontor i Stockholm tillsammans med kontor i 7 andra länder.

Vårt syfte är att bidra till förbättrad hälsa och ökad livskvalitet för patienter och konsumenter genom att göra våra differentierade, högkvalitativa originalläkemedel och hälsovårdsprodukter åtkomliga och tillgängliga. Detta vill vi uppfylla genom vår ambitionen att bli en nordeuropeisk ledare inom originalläkemedel och hälsovårdsprodukter med distinkt positionering i de kategorier vi konkurrerar.

Din ansökan

Karo Pharma AB samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tobias Albrektsson på tobias.albrektsson@academicsearch.se. Vi träffar kandidater löpande så vänta inte med din ansökan.

Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

M* controlling controller supply chain operations läkemedel OTC apotek retail FMCG

TOBIAS ALBREKTSSON – TOBIAS.ALBREKTSSON@ACADEMICSEARCH.SE

Tobias Albrektsson - tobias.albrektsson@academicsearch.se

Apply now