close
Logo

8 Jan 2018

Post Nord AB

Investor Relations-specialist till Koncernkommunikation

Investor Relations-specialist till Koncernkommunikation
PostNord AB

PostNord, tidigare Posten Norden, bildades 2009 genom samgåendet mellan Post Danmark A/S och Posten AB. Koncernen erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden och har en omsättning på cirka 42 miljarder SEK och drygt 40 000 medarbetare. Verksamheten bedrivs i affärsområdena Breve Danmark, Meddelande Sverige, Logistik och Informationslogistik. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med huvudkontor i Solna, Sverige.

PostNord söker nu en engagerad, nyfiken och kreativ medarbetare till enheten Investor Relations inom Koncernkommunikation. Tjänsten som IR-specialist innebär dels att i nära samverkan med chefen för IR-enheten bidra till att stärka koncernens finansiella kommunikation samt dels att driva det koncernövergripande kommunikationsarbetet inom hållbarhetsområdet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

PostNord rapporterar idag som ett marknadsnoterat bolag och tjänsten som IR-specialist innebär att vara delaktig i att driva och vidareutveckla koncernens finansiella kommunikation i alla relevanta kanaler. Vidare innebär rollen att vara delaktig i att utarbeta och samordna koncernens övergripande budskap för externa och interna kanaler. En annan viktig del av rollen är att bidra till att skapa och utveckla relationer bland viktiga externa intressenter.

Tjänsten som IR-specialist innebär även att självständigt driva och samordna koncernens kommunikation inom hållbarhetsområdet. Detta innebär bland annat att utveckla och intensifiera hållbarhetskommunikationen i externa och interna kanaler samt att driva, samordna och utveckla arbetet med koncernens hållbarhetsredovisningar.

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi. Vi tror att du har 4-5 års erfarenhet av extern kommunikation och/eller finansiell rapportering/analys i ett större företag. Du kan också ha arbetat som konsult inom PR eller IR. Kunskaper inom finansiell teori och rapportering är en förutsättning. Tidigare erfarenhet av arbete inom ett börsnoterat företag och/eller av hållbarhetskommunikation ser vi som meriterande.

För att trivas och lyckas i den här rollen behöver du vara en idé- och initiativrik person. Du är en hårt arbetande individ med en utpräglad kvalitetsmedvetenhet och ansvarskänsla. Vi tror att du är en kommunikativ person som kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du arbetar gärna i en liten professionell grupp i ett stort företag, där det finns stort utrymme för initiativtagande och nyfikenhet.

Om ansökan

Posten samarbetar med Academic Search International i denna rekrytering. Har du några frågor kring processen, kontakta gärna Claudia Sovré, 08-555 15 715, på Academic Search International. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 15/8 2011. Du ansöker genom länken nedan.

Fackliga kontaktpersoner

SEKO Posten: Anne-Marie Ross 08-781 79 66

ST inom Posten: Elisabeth Jonsson 08-781 43 87

SACO-Posten: Björn Nyström 08-781 13 53

ansök tjänsten