close
Logo

26 Jan 2020

Fordon | Stockholm | Ekonomi/Finans | Rekrytering

Inmotion Technologies – Site Finance Manager

Vi söker en Finance Manager för Inmotion Technologies räkning. Inmotion tillhör en koncern med tydliga tillväxtmål och stark framtidstro. Vi söker dig som är prestigelös och driven och vill vara med och bidra till koncernens fortsatta tillväxtresa. Detta i en miljö som präglas av en fantastisk kultur där medarbetaren verkligen är deras viktigaste resurs.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Finance Manager kommer du att aktivt vara involverad i bolagets strategiska prioriteringar och den dagliga driften samt i olika affärslösningar och samarbetsformer. Ditt ansvarsområde är brett och innefattar bl.a.

 • Månads- och årsbokslut, kvartalsrapporter och årsredovisning
 • Uppföljning och kontroll av planer och operativ effektivitet, inklusive fastställande av ekonomiska nyckeltal
 • Löpande finansiell rapportering till ägare och styrelse
 • Budget- och prognosarbete
 • Projekt-, lönsamhets- och utvecklingsanalyser
 • Utarbeta affärsplaner som underlag för strategiska beslut
 • Externa kontakter med revisorer, banker & myndigheter
 • Personalansvar för avdelningarna Finance och IT
 • Presentera lokala och globala ekonomiska resultat för den lokala organisationen
 • Driva förbättringar / byggprojekt vid behov samt förhandla om /driva avtalsändringar med hyresvärden

Till din hjälp ha du sex kompetenta kollegor, vilka alla rapporterar till dig. Din avdelning ansvarar för Controlling, Redovisning och IT. Tjänsten är placerad på kontoret i Tyresö. Du rapporterar till VD och är en av VD:s närmaste medarbetare, tillsammans med övrig ledningsgrupp i ett tight team. Du har en streckad linje till Group CFO i Italien.

Erfarenhet och utbildning

Du har flera års erfarenhet av kvalificerat och brett ekonomiarbete, gärna från producerande bolag och i internationell miljö. Det är också meriterande om du arbetat med M&A och omvärldsbevakning. Du behärskar engelska och svenska mycket väl i både tal och skrift. I botten har du en civilekonomexamen eller motsvarande.

Vi ser att du som söker har:

 • Erfarenhet och kunskap om SWE GAAP samt IFRS-krav och processer
 • Erfarenhet av att leda team framgångsrikt
 • Erfarenhet av att arbeta med finansiella rapporteringsverktyg som SAP (god kunskap om SAP är ett plus), Hyperion och Excel.
 • Allmän kunskap om IT-lösningar och infrastruktur

Den vi söker

Som person är du en affärsorienterad strateg med en stark handlingskraft. Du är analytisk och arbetar proaktivt vilket gör att du kan hantera utmaningar på både kort och lång sikt samtidigt. Du är van att leda team och utveckla människor. Du kan navigera dig fram i organisationer och har bra kommunikationsförmåga. Du är prestigelös och din positiva inställning sprider glädje och engagemang och du trivs med att samarbeta och bygga relationer såväl internt som externt.

För att skicka din ansökan

Inmotion Technologies samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Maja Frick på 0737 – 46 21 43 eller maja.frick@academicsearch.se eller Senior Konsult Isabel Bångstad på 0735 – 09 30 29 eller isabel.bangstad@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om Inmotion Technologies

Inmotion Technologies är en ledande global OEM-leverantör av elektriska drivsystem och komponenter. Kunderna finns över hela världen bland tillverkare av truckar, entreprenadmaskiner, jordbruksmaskiner, lastbilar och bussar. Inmotion har kontor och tillverkning fördelat över tre enheter i Sverige, Kina och USA. På kontoret i Stockholm arbetar cirka 180 anställda och här finns bland annat försäljning, utveckling och tillverkning. Inmotion ägs av Zapi Group, Italien, sedan hösten 2014. Läs mer om Inmotion på www.evs-inmotion.com

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

*M

Isabel Bångstad - isabel.bangstad@academicsearch.se

Apply now