close
Logo

8 Jan 2018

Coop Inköp & Kategori

Inköps- och sortimentsutvecklare

Coop Inköp och Kategori AB (Cikab) ingår i affärsområdet Coop dagligvaruhandel och är ett dotterbolag till Kooperativa Förbundet (KF). Cikab ägs till 95 procent av KF och till 5 procent av DDF AB. Cikab ansvarar för inköp till Coop Butiker och Stormarknader och de detaljhandelsdrivande konsumentföreningarna och har också hand om inköp till OKQ8 inom sortimenten Bilist och Nonfood. Cikab har även ett dotterbolag som heter Coop Logistik AB (Clab). Bolagen har tillsammans 1200 anställda och omsätter 26 miljarder kronor.

Inköps- och sortimentsutvecklare till Coop Inköp & Katergori AB

Som Inköps- & sortimentsutvecklare inom kategorin Kött blir din främsta uppgift att vara med att skapa Sveriges bästa köttdisk. Du drivs av att jobba med handel, har höga ambitioner med fokus på resultat och vill genom ditt bidrag se kategorin växa. Vi söker dig som vill vara med och utveckla och påverka Coop Inköp & Kategori AB (Cikab) till att bli branschens bästa!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som Inköps- & sortimentsutvecklare ligger ungefär 50% av tjänsten på att utveckla och jobba med sortimentet och resterande 50% inom trading. Tjänsten är mångskiftande och utmanande där du inom ditt produktområde ansvarar för att utveckla sortimentet för att optimera försäljning och lönsamhet i butik och koncernen. Din roll innebär att utgöra expertis på inköp av kött genom att dagligen följa marknadens utveckling och förhandla med leverantörer, branschtrender och sortimentstrender. I din roll ingår även att stödja Kategorichefen med underlag och arbetsuppgifter inom för området relevanta frågor.

Konkret innebär detta:

 • Förhandla och underhålla nationella leverantörers löpande priser, granska, förhandla prisvillkor och planera köp
 • Bidra till att kategorins försäljning och lönsamhet ökar genom aktivt sortimentsutvecklingsarbete
 • Verkställa pris- och sortimentsbeslut löpande i affärssystemen
 • Stödja och vara delaktig i SCM-avdelningens och varustyrningens arbete med leveranssäkerhet och servicegrad
 • Arbeta efter beslutade metoder och processer
 • Hantering av anförskaffning av råvara till produktionsanläggning

  Din profil

  Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens som är relevant för rollen. För att lyckas krävs det att du har en mycket god förståelse för inköpseffektivisering och Kött som kategori (eller mycket närliggande område), förhandlingsvana och gedigen erfarenhet från svensk dagligvaruhandel (leverantör, kedja eller konsulting).

  Vidare har du:

 • God analytisk och problemlösningsförmåga
 • Erfarenhet av att genomföra leverantörs- och sortimentsanalyser
 • Erfarenhet av att arbeta med produktkalkylering
 • God datorvana och kunskap i Office-paketet och analysverktyg
 • Uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

  Du har en har en hög arbetskapacitet, är van att hantera flera saker samtidigt och även van att ta snabba beslut. Vidare gillar du att vara i en organisation som är förändringsbenägen, du är resultatorienterad och jobbar aktivt med att driva frågor och arbetsuppgifter. Att du ser dig själv som en teammedlem och stödjer dina kollegor i gruppen ser vi som en självklarhet.

  Om tjänsten

  Tjänsten är en tillsvidareanställning med anställning omgående. Placering i Solna, Stockholm.

  Så här söker du tjänsten

  Coop Inköp & Kategori AB samarbetar med Academic Search International i denna rekrytering. Har du några frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta gärna Susanna Enblad, 08-555 15 711. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med urvalet löpande, dock senast 14 oktober 2011. Du ansöker via länken nedan. Välkommen med din ansökan!

  ansök tjänsten