close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen Lantbruk

Inköpare Båtfrakter/Kontraktsavvecklare

Inköpare

Båtfrakter/

Kontraktsavvecklare

Relationsbyggande inköpare med känsla för prisrörliga marknader.

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Exempel på våra varumärken är Axa, GoGreen, Hatting, Kungsörnen och Kronfågel. Verksamheten ägs av 36 000 lantbrukare, har 10 000 anställda, är verksamma i 18 länder och omsätter 36 miljarder kronor.

Division Lantbruk samlar de verksamheter som utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som bidrar till ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk. Vi har cirka 1 200 medarbetare och omsatte under 2010 drygt 11 miljarder kronor. Läs gärna mer på
www.lantmannenlantbruk.se.

Vi söker en inköpare båtfrakter/kontraktsavvecklare som skall arbeta med att köpa båtfrakter till vårt flöde av spannmål och foderråvaror. Du kommer även att arbeta med att avveckla import och exportkontrakt. Du kommer att ha kontakt med kunder, leverantörer, rederier, mäklare och andra interna och externa parter för att genomföra och verkställa befraktningar och affären enligt överenskomna villkor.

Vi söker dig som har ett stort intresse och erfarenhet av att arbeta med chartering av fartyg och shippingmarknaden samt har kunskap och förståelse för bulktransporter och råvaruhandel. Du måste även ha erfarenhet från hantering av standardkontrakt och dokumenthantering vid import och export. Merparten av befraktningen sker i båtstorlekar om 2-15 kton och inom Europa. Vi tror att du har en logistik alternativt ekonomisk utbildning från universitet eller högskola. Det är ett krav att du behärskar MS Office och har vana att arbeta i Affärssystem eller liknande.

Som person är du affärsmässig, drivande och resultatorienterad. Du har en förmåga att kunna växla mellan att arbeta med detaljer och att se helheten. Eftersom vi jobbar med kontrakt och kontraktsvillkor med mycket stora värden är noggrannhet en nyckelegenskap. Du har lätt för att skapa kontakter och relationer samt är kommunikativ och öppen.
Koncernspråk är svenska och du behärskar även engelska i tal och skrift. Andra språkkunskaper är ett plus. Placering är på huvudkontoret i Malmö.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Erik Sjöström på Academic Search International, 040-615 16 36. Vi vill ha din ansökan senast den 25 februari 2012.

ansök tjänsten