close
Logo

8 Jan 2018

Coop Inköp &Kategori

Inköp- & Sortimentsutvecklare för Hemtextil, Ljus, Servetter

Coop Inköp och Kategori är ett dotterbolag inom KF-koncernen. Dotterbolaget ingår i KF:s affärsområde Dagligvarugruppen. Cikab ägs till 95 % av KF och till 5 % av DDF AB. Cikab ansvarar för inköp till Coop Butiker och Stormarknader, och till de detaljhandelsdrivande konsumentföreningarna. Cikab har också hand om inköpen till OKQ8 inom sortimenten Bilist och Non Food. Inom Coop Butiker och Stormarknader drivs butikskedjorna Coop Forum, Coop Bygg, Coop Extra, Coop Konsum och Coop Nära samt butiken Daglivs och nätbutiken Mataffären. Kooperationen står för 21,5 procent av dagligvarumarknaden för de största aktörerna i Sverige. 2009 omsatte KF-koncernen 37 miljarder kronor och hade 8 800 anställda. Konsumentkooperationen ska skapa ekonomisk nytta och samtidigt göra det möjligt för medlemmarna att i sin konsumtion bidra till en hållbar utveckling för människor och miljö.

Coop Inköp och Kategori AB
söker
Inköp- & Sortimentsutvecklare för Hemtextil, Ljus, Servetter

Är du bra på att både skapa ett säljande sortiment och förhandla? Drivs du av att göra riktigt bra affärer och se försäljning och lönsamhet öka inom ditt område? Då är du definitivt den person vi vill ha med på tåget  ett tåg som går raka spåret till branschledarskap inom detalj- och dagligvaruhandeln.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker dig som vill ansvara för kategorin Hemtextil, Ljus och Servetter. Du kommer att ansvara för att följa marknadens utveckling och trender och upprätta kategori- och leverantörsstrategier vilket innebär att beskriva hur du ska gå tillväga för att utveckla det mest lönsamma sortimentet inom ditt område. Du förhandlar med leverantörer för att säkerställa bästa inköpsvillkor och arbetar aktivt tillsammans med kedjorna med både försäljning, sortiment och lager för att nå optimal lönsamhet.

En inköp- & sortimentsutvecklare ska:

* Skapa ett säljande sortiment

* Ansvara för att leverantörsförhandlingar och inköpsförbättringar genomförs

* Upprätta leverantörsavtal

* Löpande följa upp försäljning, lager och lönsamhet på sina kategorier

* Ansvara för budget och prognos för egna kategorier

* Omvärldsbevaka

* Strukturera, analysera och planera arbetet inom arbetsområdet

* Delta aktivt i teamets arbete och förbättringar

Din profil

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning. Det är viktigt att du har erfarenhet av att bygga sortiment och förhandla, t ex från roller som produkt- eller kategorichef, inköpare eller liknande. För att lyckas i denna roll är du riktigt bra på att skapa attraktiva sortiment, har ett intresse och känsla för färg och form, är extremt duktig på att förhandla och kan visa dokumenterade resultat från tidigare arbetsområden.

Du har en stor förståelse och känsla för försäljning och är mycket kreativ när det gäller att ta reda på vad kunden vill ha. Du är analytiskt stark, resultatorienterad, aktiv att driva frågor och arbetsuppgifter, samt har en hög arbetskapacitet. Självklart ser du dig själv som en teammedlem och stödjer dina kollegor i gruppen.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Anställning omgående.

Placering

Du kommer att vara placerad i Solna, Stockholm.

Fackliga kontaktpersoner

Elisabeth Andersson, Handels tjm 316 15

Anette Gull, KTF 315 56

Gabriell Lundin, SACO 743 23 03

Om ansökan

Kunden samarbetar med Academic Search International i denna rekrytering. Har du några frågor kring processen, kontakta gärna Karin Österdahl, 08-555 15 718. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 3 mars. Vi vill ha din ansökan via länken nedan.

ansök tjänsten