close
Logo

6 Apr 2020

Bank/Finans/Försäkring | Malmö | IT | Rekrytering

Ikano Bank – Financial Crime Technical Specialist

Vill du bidra till att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism? Är du systemspecialist med erfarenhet inom bank och AML, då är du den vi söker! Till Ikano Bank söker dig som vill vara deras tekniska specialist med ansvar för att både utveckla och administrera AML- och anti bedrägerisystem.

Om rollen

Du har förmågan att överblicka helheten och du har en hög förståelse för hur bankens produkter och tjänster kan utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism.

Du blir en del av Ikano Banks Nordiska Financial Crime Team och rapporterar till Financial Crime Team Manager Nordics. Du utgör ett bollplank åt analytiker och andra verksamhetsområden. Din roll innebär att identifiera behov, ta fram kravställning, utföra systemtester samt till viss del tekniskt genomförande av förändringar och förbättringar i deras system.

Din övergripande roll är att vara teknisk expert och som sådan kommer du att:

 • Hantera och utvärdera förfrågningar från intressenter och ge teknisk support vid behov.
 • Vara ansvarig för att bedöma effekterna av ändringar i systemet.
 • Skapa rapporter till intressenter på olika nivåer och avdelningar i banken.
 • Utbilda användare i systemen.
 • Initiera och driva regelbundna ”tuning sessions” med lokala AML-chefer och Financial Crime teamet.
 • Jobba i nära samarbete med intressenter i de nordiska landsorganisationerna och operations för att fånga upp behov, tankar & idéer kring bankens AML & Fraud arbete.
 • Genom att ständigt ifrågasätta hur vi kan förbättra de nuvarande arbetssätten och funktionerna i systemen.
 • Med dina systemanvändare och andra intressenters behov i åtanke, kommer du ständigt att ifrågasätta de nuvarande arbetssätten och funktionerna i systemen.

Ikano Bank erbjuder dig

Du arbetar i händelsernas centrum och kommer ha en aktiv roll i olika beslutsforum, t.ex. genom att representera Ikano bank för externa partners och skapa en bra grund för vidareutveckling. Du får möjligheten att pusha gränser och påverka ditt dagliga arbete. Du är en del av en omtänksam och öppen kultur där vi lever våra värderingar, har kul och arbetar med ett långsiktigt perspektiv.

Är du rätt för Ikano?

Som person är du lösningsorienterad, nyfiken och letar alltid efter sätt att förbättra. Du är strukturerad, detaljorienterad och har god samarbetsförmåga. Du är analytiskt och har en god förståelse för Ikano banks erbjudanden och finansiella produkter. Du gillar att bygga relationer och du har ett kommersiellt tankesätt. Du agerar på eget initiativ och får saker att hända.

Vi tror att du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med systemadministration och systemutveckling på bank och inom AML/Fraud området.

Intressanta erfarenheter att ha med sig in i rollen kan vara att tidigare ha arbetat med:

 • SQL programmering
 • Förebyggande av bedrägerier och penningtvätt, anti-ekonomisk / cyberbrott.
 • Riskhantering och intern kontroll kopplad till AML-processer.

Du talar ett av de nordiska språken samt flytande engelska, både talade och skriftligt. Du har en akademisk bakgrund med minst en universitetsgrad i dator / datavetenskap / ekonomi / ekonomi och / eller andra relevanta kvalifikationer.

Ansökan och information

Ikano Bank samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Johanna Olsson på +46 (0)709 54 39 01 eller johanna.olsson@academicsearch.se eller Senior Konsult Marcus Kleine på +46 (0)736 50 31 77 eller marcus.kleine@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om Ikano Bank

Ikano Bank erbjuder enkla och attraktiva spar- och låneprodukter för konsumenter, försäljningssupporttjänster för återförsäljare samt leasing- och factoringlösningar för företagskunder. Ikano Bank har kontor i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Storbritannien, Polen, Tyskland och Österrike. Ikano Bank är en del av Ikano Group, som är en internationell grupp av företag som verkar inom områdena bank, försäkring, bostäder och detaljhandel. På Ikano är vår vision att skapa möjligheter för bättre levande. Vi gör detta genom att arbeta tillsammans för att skapa enkla och meningsfulla lösningar baserade på rättvisa villkor som ger värdet för våra kunder. Ikano Group grundades 1988 och ägs av Kamprad-familjen. Läs mer om oss på www.ikanogroup.com

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Johanna Olsson - johanna.olsson@academicsearch.se

Apply now