close
Logo

8 Jan 2018

Länsförsäkringar Skåne

HR-direktör Länsförsäkringar Skåne

Länsförsäkringar Skåne är ett av 23 lokala, självständiga och kundägda försäkringsbolag som tillsammans bildar Länsförsäkringsgruppen. Våra prioriterade kundsegment är små- och medelstora företag, lantbruk och privatpersoner. Vi har ett komplett utbud av produkter och tjänster inom såväl sak- och personförsäkring som sparande och övriga banktjänster  allt under samma tak. Vi erbjuder dessutom fastighetsförmedling genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Vi är ca 420 anställda och har drygt 380 000 kunder. Våra kontor ligger i Malmö, Lund, Helsingborg (huvudkontor), Ängelholm och Ystad, men vi är genom ombud representerade på i stort sett varje större ort inom vårt verksamhetsområde. För mer information se www.lansforsakringar.se.

Länsförsäkringar Skåne är Sveriges femte största sakförsäkringsbolag och det största bolaget inom Länsförsäkringsgruppen. Vi växer inom samtliga verksamhetsområden och våra utmaningar framåt är stora i en expansiv region. Enligt Svenskt kvalitetsindex har vi de mest nöjda kunderna inom privat sakförsäkring samt de mest nöjda bolånekunderna och bankkunderna på privatmarknaden. Vi innehar också första plats inom tjänstepension bland företagskunder.

Vi söker dig som:

  • har ett brinnande intresse av och förmåga att utveckla ledarskapet för ett bolag i och med stark utveckling
  • drivs av ett värderingsstyrt ledarskap som kopplar samman kunden, affären och medarbetarna
  • vill och kan driva både operationellt och strategiskt personalarbete tillsammans med medarbetare och verksamheten
  • förstår vikten av en serviceinriktad supportfunktion som bidrar till hela företagets utveckling

Ansvarsområden
Tillsammans med övriga chefer i Länsförsäkringar Skånes ledningsgrupp tar du ett helhetsansvar för samordning, planering och utveckling av företagets olika divisioner och staber. Du, och dina kollegor i ledningsgruppen arbetar för att förbättra och utveckla verksamheten också i syfte att stärka Länsförsäkringar Skåne varumärke såsom en attraktiv och professionell organisation.

I rollen som HR-direktör styr, leder och utvecklar du det strategiska personalarbetet så att Länsförsäkringar Skånes framtida kompetensförsörjning tryggas. Att initiera och driva förbättrings- och utvecklingsarbeten inom personalområdet är en mycket viktig och självklar del av ditt uppdrag. I nära samarbete med företagets VD kommer ledarutveckling att vara ett av dina fokusområden. Som -direktör har du också det yttersta ansvaret för personalområdets stödprocesser.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Helsingborg. Du sitter med i företagets ledningsgrupp och du rapporterar direkt till VD. Som HR-direktör är du även chef för personalenhetens fem medarbetare.

Din bakgrund, erfarenhet, intresseområde och personliga egenskaper
Du har flera års erfarenhet som personaldirektör/-chef och är medlem i ledningsgruppen för ett företag eller större division/affärsområde. Har du erfarenhet från bank och/eller försäkringsbranschen är det meriterande. Din högskoleutbildning är inom HR och/eller Ekonomi.

Du har bred erfarenhet och stort intresse av, att leda och styra strategiskt och processinriktat personalarbete och är van av att driva förändrings- och värderingsarbete. Du har också stor erfarenhet av ledar- och medarbetarutvecklingsprogram.

Med stort intresse och förståelse för affären kan du koppla HR-arbetet till denna och har förmåga att kunna växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter och leda ett framgångsrikt HR-arbete genom andra i organisationen.

Professionellt ledarskap är en ledstjärna för dig som har hög integritet och mycket god kommunikativ förmåga. Du antar gärna nya utmaningar och är van vid att arbeta mål- och resultatinriktat. Du är förändringsbenägen, lyhörd och prestigelös.
Din förmåga att utveckla positiva relationer och att skapa förtroende är mycket stark. Likaså är du duktig på att skapa delaktighet och engagemang hos såväl dina egna medarbetare som hos andra.

Så ansöker du
I det här uppdraget samarbetar Länsförsäkringar Skåne med Academic Search International AB.
Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Nordin, Senior Executive Consultant 0707-516740 eller Marika Treschow Senior Advisor 070-735 50 40. Din ansökan vill vi ha snarast möjligt dock senast den 31 januari 2013.

ansök tjänsten