close
Logo

8 Jan 2018

Lunds Universitet

Fundraiser

Lunds universitet är ett av Europas ledande universitet. Här förenas tradition med dynamisk utveckling och spetskompetens. Vår breda verksamhet omfattar utbildning och forskning inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater. Ca 46 000 studenter läser vid universitetet, som har ca 6 000 anställda främst i Lund, Malmö och Helsingborg. Universitetet är invald medlem i de framstående internationella nätverken League of European Research Universities (LERU) och Universitas 21, och samverkar även med många andra universitet och forskningscentra över hela världen.

Lunds Universitet vidareutvecklar verksamheten och söker en engagerad

Fundraiser

Enheten Fundraising & Alumni vid Lunds Universitet ansvarar för att långsiktigt skapa, utveckla och vårda ett ömsesidigt utbyte mellan universitetet och näringsliv, stiftelser, organisationer samt privatpersoner för att stärka universitetet och dess forskning. Externa medel spelar en allt viktigare roll för att finansiera strategiska satsningar i syfte att säkra ställningen som ett av Europas ledande universitet.

Sedan några år bedrivs ett framgångsrikt arbete med fundraising, både nationellt och internationellt. Enheten består idag av 5 medarbetare. Nu höjer vi ambitionsnivån och expanderar verksamheten och söker därför ytterligare en fundraiser. Det är ett spännande och utmanande uppdrag i en kreativ universitetsmiljö.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Som Fundraiser har du en nyckelposition vad gäller att skapa ett allmänt intresse och nyfikenhet för den verksamhet som bedrivs vid Lunds Universitet. Dina främsta ansvarsområden/arbetsuppgifter är:

 • att bygga och vårda relationer med näringsliv, privatpersoner och organisationer som kan ha intresse för den forskning och utbildning som bedrivs vid universitetet
 • att utveckla kontakter med forskare inom universitetet och tillsammans med dem ansvara för att paketera och presentera aktuella forskningsprojekt för externa intressenter
  leda och driva projekt
 • utveckla kampanjer
 • omvärldsbevakning
 • hålla dig uppdaterad om Lunds Universitets strategiska behov
 • Tjänsten en heltidstjänst. Du är placerad i Universitetshuset i Lund och du rapporterar till chefen för avdelningen Fundraising & Alumni.

  Kvalifikationer
  Du har troligtvis en relativt lång karriär bakom dig, där du byggt upp ett omfattande nätverk av individer på ledande befattningar. Vi ser gärna att du arbetat med komplex tjänsteförsäljning och/eller marknadsföring/PR. Erfarenhet av kampanjarbete eller insamlingsverksamhet av något slag är meriterande. Du är van att leda projekt och i botten har du en akademisk examen.

  Du känner dig trygg i att kontakta donatorer och bekväm med att företräda universitetet både i och utanför Sverige. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Din kunskap om omvärlden är god, vilket också din administrativa förmåga och datorvana är.

  Personliga egenskaper
  Du är en målmedveten person med mycket egen drivkraft. Du är socialt kompetent och har förmåga att entusiasmera din omgivning. Du är nyfiken och ditt engagemang är stort för både detaljer och helheten. Andra attribut som passar in på dig är professionell, serviceminded, prestigelös och flexibel. Din samarbetsförmåga är god och du är en god lyssnare.

  Så söker du tjänsten
  I det här uppdraget samarbetar Lunds Universitet med Academic Search. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan. Du fyller i kontaktformuläret och bifogar ett personligt brev och CV. Ange referensnummer PEPA 2010/208 i ditt brev.

  Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Mats Nordin, 070-751 67 40 alt mats.nordin@academicsearch.se, på Academic Search. Vill du tala med facklig företrädare kan du kontakta någon av följande personer:

 • Rita Nilsson, OFR, tel 046-222 93 62, e-post: Rita.Nilsson@stu.lu.se
 • Anneli Carlsson, SACO, tel 046-222 93 64, e-post: Anneli.Carlsson@busilaw.lu.se
 • Ingrid lagerborg, SEKO, tel 046-222 93 66, e-post: Ingrid.Lagerborg@seko.lu.se
 • Vi vill ha din ansökan senast onsdag den 23 mars 2011.

  För att söka tjänsten, klicka HÄR!

  ansök tjänsten