close
Logo

8 Jan 2018

Willys

Försäljningschef

Försäljningschef

Willys är Sveriges ledande lågpriskedja inom dagligvaruhandeln. Vår affärsidé är att erbjuda Sveriges billigaste matkasse. Willyskonceptet bygger också på ett brett sortiment, inte minst inom färskvaror som frukt och grönt. Willys har 177 helägda butiker över hela landet, varav 45 utgörs av våra närbutiker som heter Willys hemma. Willys omsätter drygt 19 miljarder kronor (2012) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista. Läs mer på www.willys.se

med ansvar för

försäljning, kampanjer, prissättning och sortimentstrategier

Willys fortsätter att expandera och visa en stark tillväxt. Bara i år öppnar vi ca tio nya butiker och vi planerar att fortsätta med en hög tillväxttakt . Vi söker nu dig, som vill komma till ett expansivt och framgångsrikt företag, som kännetecknas av en jordnära och lättsam kultur med hög professionalism och mycket drivkraft.

Det här får du göra
Som Willys försäljningschef får du en nyckelroll hos oss i hjärtat av vår verksamhet. Du blir ansvarig för försäljningen, den teoretiska bruttovinsten, sortimentsstrategier, prissättning, spacestrategier och kampanjer.

I ditt arbete kommer du att bidra till Willys övergripande vision och strategi genom samarbete med övriga i företagsledningen. Du kommer också att ha ett tätt samarbete med vårt moderbolags sortiments- och inköpsansvariga i Stockholm.

Du leder en organisation bestående av ca 25 personer, varav tre direktrapporterande gruppchefer och fyra direktrapporterande specialistfunktioner. Du sitter med i företagets ledningsgrupp och du rapporterar direkt till VD. Antalet resor i tjänsten är inte speciellt betungande då vi använder oss mycket av videokonferenser. Tjänsten är placerad på Willys huvudkontor i Göteborg.

Det här förväntar vi oss
För att klara av arbetet som försäljningschef måste du ha flerårig ledarerfarenhet på senior nivå inom dagligvaruhandeln, från någon av de stora kedjorna och/eller leverantörsledet. Det är en styrka om du har erfarenhet av att arbeta i kedjekoncept och med butiksarbete på olika nivåer.

Du är en trygg och mogen person med ett coachande ledarskap som får dina medarbetare att lyfta och du är en lagspelare, som förstår vikten av samarbete med dina kollegor. Du är affärsmässig med stor förståelse för vad som driver affären och du har ett utvecklat sinne för var de små förändringarna kan göra stor skillnad.

Resultatorienterad, stark drivkraft, rak och tydlig i din kommunikation, förmåga att prioritera, uthållig, analytisk och noggrann är andra egenskaper som vi vill se hos dig.

Så ansöker du
I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär, där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV.

Kontaktperson för tjänsten är Mats Nordin, 0707-516740, Senior Executive Consultant, på Academic Search. Din ansökan vill vi ha snarast möjligt, dock senast den 4 juni 2013.

ansök tjänsten