close
Logo

8 Jan 2018

Ruukki Sverige AB

Ekonomichef

Ruukki Sverige AB ingår i den finska börsnoterade koncernen Rautaruukki OYJ som har verksamhet i 27 länder och totalt
11 700 anställda. Koncernens omsättning 2010 uppgick till 2,4 miljarder Euro. Rautaruukki levererar metallbaserade komponenter, system och totalkoncept för byggsektorn och verkstadsindustrin. Koncernen har ett brett produkt- och servicesortiment inom metallprodukter.

Ekonomichef

sökes till

Ruukki i Anderslöv

Vi söker dig med erfarenhet av ekonomi inom industriell produktion för en nästa utmaning som ekonomichef till Ruukkis anläggning i Anderslöv.

Som ekonomichef kommer du att ansvara för att de olika avdelningarna får den service de behöver för att klara av att möta de finansiella och strategiska målen. Med din erfarenhet och ditt kunnande bidrar du med controlling och analyser till de övriga avdelningarna samt redovisning och finansiella rapporter till den egna. Du tycker om hands on ekonomiarbete samt kvalificerad analys och förbättringsarbete.

Dina huvudsakliga ansvars- och arbetsuppgifter utgörs av att:

  • Ansvara för enhetens bokslut, rapporter och analyser
  • Ansvara för enhetens budgetering och planering
  • Ansvara för löpande redovisning
  • Följa upp finansiella KPI:er, produktionseffektiviten och investeringar
  • Underhålla och utveckla system för kostnadsberäkningar
  • Stödja den övriga organisationen i finansiella frågor genom nära arbete med verksamheten.

Du ingår i den lokala ledningsgruppen och har personalansvar för tre personer. Du är placerad i Anderslöv (cirka tre mil sydost om Malmö) och rapporterar i din ekonomifunktion till Ruukkis Regional Finance Director, Scandinavia i Malmö.

Bakgrund, utbildning och personlighet
Du har en akademisk examen inom ekonomi och minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har ett stort intresse för produktionsekonomi och arbetslivserfarenhet från produktionsmiljö. Du talar och skriver engelska (koncernspråk) obehindrat.

Du är affärsinriktad, analytisk, en utmärkt kommunikatör och är rak och tydlig i din ledarstil. Du trivs i en matrisorganisation med mångkulturell prägel.

Ansök om tjänsten

I det här uppdraget samarbetar Ruukki med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar personligt brev och CV. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta
Måns Persson, 040-615 16 31 på Academic Search, som ansvarar för denna rekrytering. Vi arbetar med urvalet löpande och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 18 september.

ansök tjänsten