close
Logo

8 Jan 2018

IKANO Bank SE

Credit Manager B2B

Ikano är en internationell koncern som utvecklar, äger och förvaltar företag inom områdena finans, fastighet, försäkring, kapitalförvaltning och detaljhandel. Ikano bildades 1988 och ägs av familjen Kamprad. Ikano Bank ingår i Ikanokoncernens affärsområde Finans med närmare 950 medarbetare och som utöver Norden har verksamhet i ytterligare 6 europeiska länder.

Ikano Bank erbjuder lån och sparprodukter till privatkunder, samt tjänster för finansiering och säljstöd till företagskunder. Ikano Bank är ett Nordiskt bolag med ca 450 medarbetare och verksamhet i Sverige – Stockholm, Älmhult, Lund – Norge, Danmark och Finland. Verksamheten ingår i Ikano Group med huvudkontor i Luxemburg. För mer information besök www.ikanobank.com

Du erbjuds en stimulerande roll i en dynamisk miljö. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

I rollen som Credit Manager är du del av ett centralt team. Du kommer att driva, stötta och agera bollplank mot kreditansvariga i Norge, Sverige och Danmark. Du rapporterar till Chief Risk Officer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
– Utveckla och implementera strategier och guidelines för Ikano Banks B2B-verksamhet

– Analysera och ge rekommendationer kring kreditportföljen

– Implementera procedurer och standards för leasing och factoring

– Eskalera kreditansökningar till centrala kreditkommittén

– Medlem av centrala kreditkommittén

Bakgrund, kvalifikationer och personlighet
Vi söker dig som har minst 5 års arbetslivserfarenhet av leasing och factoring från bank, finans- eller leasingbolag. Du har arbetat som kredithandläggare och är väl förtrogen med hur den svenska, norska och danska leasing- och factoringmarknaden fungerar och vilka villkor som gäller. Du har god kunskap om kreditgivning, kreditportföljstänk och kreditrisker. Det är en fördel om du har erfarenhet av strategiskt arbete inom dessa områden. Dina kunskaper i engelska är goda, såväl i tal som i skrift.

Som person är du strukturerad, processorienterad och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du trivs med att arbeta i en värderingsstyrd organisation och du vill vara med om att skapa och utveckla B2B-verksamheten inom Ikano.

Välkommen med din ansökan!
Ikano Bank samarbetar med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar personligt brev och CV på svenska eller engelska. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Academic Search International, Catarina Svensson 0721-838020. Urval och intervjuer sker löpande varför du inte bör vänta med att skicka in din ansökan till oss.

ansök tjänsten