close
Logo

8 Jan 2018

Honda

Credit Controller sökes till Honda Nordic AB

Honda Nordic AB, som är ett helägt dotterbolag till Honda Motor Europe, marknadsför Honda personbilar, reservdelar och Power Products i Sverige. Företaget ligger i Malmö och administrerar dessutom Hondas försäljningsorganisationer i Finland, Norge, Danmark och Baltikum.

Credit Controller

sökes till

Honda Nordic AB

Som Credit Controller kommer du att bli en viktig kugge i Honda Nordics ekonomiavdelning och en spindel i nätet i relationerna med företagets kunder och återförsäljare. Då detta är en ny roll kommer du även att ha möjlighet att till viss del påverka inriktningen på dina arbetsuppgifter.

Om tjänsten
Som Credit Controller på Honda Nordic AB kommer en stor del av din tjänst att bestå av att svara på förfrågningar från kunder och regionala kontor gällande fordringar och betalningar. Du kommer även att ansvara för kreditbedömning och uppläggning av nya kunder, bevakning av befintliga kunders kreditvärdighet samt avstämningar mot Honda Nordics Shared Service Center i Polen. Du kommer att hantera kunder i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum samt Norge.

Du kommer att vara en viktig del av Hondas ekonomiavdelning och utgöra deras kontaktyta mot kunderna. Att ha ett bra bemötande och en tydlig servicekänsla är alltså centralt i denna tjänst. På sikt kan du även få en del mer analytiskt inriktade arbetsuppgifter i syfte att identifiera förbättringspotential i ditt eget arbete och i övriga rutiner på ekonomiavdelningen.

Arbetet sker till stor del i SAP och Excel. Tjänsten är på heltid och sträcker sig ett år framåt med beräknad start i september 2011. Placering är på Honda Nordics kontor i Svågertorp, Malmö.

Din bakgrund
Det viktigaste kravet gällande din bakgrund är att du har vana av kundreskontra/credit controlling samt en god förståelse för vilken roll arbetet med kreditvärdighet och kundfordringar spelar för en ekonomiavdelning och för ett företags framgångar. Du kan ha uppnått denna förståelse genom en gedigen arbetslivserfarenhet och/eller genom utbildning. Du ser en tjänst som credit controller på Honda Nordic som ett lockande steg att ta i din karriär och har en långsiktig ambition att fördjupa dig i sådana arbetsuppgifter.

Du har vana av arbete i större affärssystem. Vana av SAP är meriterande. Du är mycket van vid arbete i Excel. Intresse för bilbranschen är meriterande.

Som person är du serviceminded, noggrann, detaljorienterad, positiv, kommunikativ och stresstålig. Du har en förmåga att se luckor i verksamheten som du själv föreslår lösningar på, och är en självgående medarbetare.

Du talar och skriver flytande engelska. Färdigheter i de nordiska språken (särskilt finska) och/eller estniska är starkt meriterande.

Så här söker du tjänsten
I det här uppdraget samarbetar Honda Nordic AB med Academic Search International. Har du frågor beträffande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Marcus Enochsson på Academic Search på 040-615 16 34.

Sista ansökningsdag för denna process är den 5 september. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan, där du bifogar personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan!

ansök tjänsten