close
Logo

21 Feb 2019

Data/IT | Stockholms län | IT | Rekrytering

COOP – Teknisk Marketing Automation Specialist

Brinner du för att se till att rätt erbjudande når rätt kund vid rätt tillfälle – och driva Sveriges livsmedelskonsumtion på ett hållbart sätt? Önskar du bli del av ett bolag som befinner sig på en av svenska dagligvaruhandelns mest spännande förändringsresor? Är du orädd och vill vara en nyckelspelare inom Customer Relationship Management (CRM) för att genom automatiserade flöden (genom Adobe Campaign) driva Sveriges hushåll framåt genom rätt, riktad kommunikation? Tycker du att du som konsument förtjänar att få just relevanta erbjudanden? Då får du inte missa denna möjlighet hos Coop!

Organisation & Placering

I denna roll som Teknisk Marketing Automation Specialist arbetar du med verktyget Adobe Campaign inom affärsområdet Riktad kommunikation (med fokus på mail, sms och postala material). Teamet riktad kommunikation är en del av Coops marknadsavdelning. Avdelningen består av fem personer som är projektledare, kampanjprogrammerare samt denna tjänst som Teknisk Marketing Automation Specialist. Bland dina dagliga samarbetspartners finns medarbetare från avdelningarna Riktad kommunikation, Riktade erbjudanden och CRM-analys. Som Teknisk Marketing Automation Specialist ansvarar du för att utveckla, automatisera och rulla ut riktade aktiviteter/CRM-program till Coops nästan 4 miljoner medlemmar och kunder. Medan dina kollegor som kampanjprogrammerare utför enstaka kampanjer, tar du som Teknisk Marketing Automation Specialist ett större helhetsgrepp kring att utveckla automatiserade flöden; kravställer mot relevanta IT-partners, och programmerar & kodar mallar vid behov. Ditt arbete syftar till att erbjuda relevanta erbjudanden och kommunikation som driver försäljning och kundlojalitet. Arbetet sker huvudsakligen i verktyget Adobe Campaign. Som anställd på Coops Huvudkontor får du arbeta i fräscha moderna lokaler. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Coops Center i Solna.

Ansvarsområden & Arbetsuppgifter

I rollen som Teknisk Marketing Automation Specialist har du ett stort ansvar för att rätt erbjudande når rätt kund vid rätt tid. Ditt arbete bidrar till att Coop kan effektivisera och optimera sin kundbearbetning för att skapa kundvärde, kundlojalitet och göra Sverige ännu mer hållbart. Som Teknisk Marketing Automation Specialist är du ansvarig för att, i linje med CRM-strategin:

 • Programmera, utveckla och automatisera riktade kampanjer

Projektledare och analytiker inom avdelningarna Riktade erbjudanden, Riktad kommunikation och CRM-analys identifierar vilka kampanjer som bör tas fram. Du ser till att detta faktiskt händer, på ett effektivt och automatiserat sätt. Du programmerar och utvecklar automatiserade och triggerbaserade riktade aktiviteter i Adobe Campaign i linje med CRM-strategin. Du automatiserar riktade kunddialoger samt skapar personligt anpassad och kundcentrerad datadriven marknadsföring. Du ser till t ex att blöjerbjudanden når just småbarnsföräldrar. Vid behov kan du även komma att stötta och vara behjälplig i det operativa kampanjarbetet.

 • Stödja och kunna kravställa utvecklingsarbeten relaterade till Adobe Campaign för att säkra optimala framtida riktade aktiviteter

Givet din förståelse för CRM-systemet, Coops och även konsumentens behov ser du möjligheter som andra inte ser. Din gedigna tekniska förståelse gör det enkelt för dig att se vad systemet klarar av, hur det bör kompletteras samt vad som kan effektiviseras. Du spelar en avgörande del i kravställningen gentemot leverantörer.

 • Driva test-arbetet och utveckla nya funktioner, mallar, flöden och processer i Adobe Campaign

Där du ser förbättringspotential sätter du upp, rullar ut och följer upp nya funktioner och flöden på ett strukturerat sätt. Samtidigt leder ditt strukturerade testarbete, genom t ex A/B-tester till att Coops utfall optimeras och maximal konvertering

 • Förbättra och effektivisera existerande processer baserat på effektiv kampanjuppföljning

Efter varje kampanj ser du till att lärdomar dras, och ser till att Coops nästan 4 miljoner medlemmar blir ännu nöjdare. Så småningom finns möjlighet för rätt kandidat att utvidga ansvarsområdet för denna tjänst till att inkludera fler kommunikationsverktyg utöver mail, sms och omsätta CRM-strategin genom omni-channel aktiveringar.

Vem söker vi? Vi ser att du:

 • Har 2 år+ relevant tidigare arbetslivserfarenhet (inom t ex CRM/IT/programmering/byrå/riktad kommunikation/e-handel)
 • Har erfarenhet av tekniskt arbete med CRM-verktyg (helst Adobe Campaign) som användare och helst även som kravställare
 • Har kunskaper inom sql, xml, javascript och html; du kan läsa, följa & göra grundläggande ändringar i kod
 • Har grundläggande teknisk kompetens inom programmering
 • Har arbetat operativt med strategiskt CRM-arbete för ökad konvertering, lojalitet och intäkter
 • Har erfarenhet av automatiserat och datadrivet marknadsproduktionsarbete, riktade aktiviteter/ CRM samt A/B-testning
 • kunskap om dataflöden mellan olika system, web-verktyg och Google Analytics är meriterande men inget krav
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Har Är en ansvarstagande teamplayer
 • Du gillar att vara del av en av svenska handelns största pågående förändringsresor

Vad erbjuder Coop?

Som anställd hos Coop blir du en del av en stor och levande organisation med fokus på vårt kundlöfte: hållbar, prisvärd, matglädje med kunden i centrum. Du kommer få jobba i moderna och ljusa lokaler i en kreativ miljö. Du välkomnas i denna roll till ett härligt CRM-team med varierande bakgrund och senioritet. Coop är en av Sveriges största arbetsgivare med många utmanande jobb. Bolaget är inne i en spännande förändringsresa för att kunna möta framtidens kunder lika bra och lika naturligt i fysiska butiker och på nätet som på Coop.se. Det nya Coop står för attraktiva butiksupplevelser med prisvärd, hållbar matglädje, starka egna varumärken, ett unikt medlemsprogram och ett tydligt ledarskap inom ekologi, hälsa och hållbarhet. Vår vision är att Coop är den goda kraften i svensk dagligvaruhandel. Coop värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Missa inte den här chansen att vara med på Coops förändringsresa!

För att skicka din ansökan

Coop samarbetar inom ramen för denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Rebecka Surtevall (0736-50 31 60 / rebecka.surtevall@academicsearch.se) på Academic Search. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss!

https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Sökord: Adobe Campaign, CRM-strategi, CRM-analys, riktad kommunikation, IT, digitala kanaler & online, riktade erbjudanden; CRM; programmering; utveckling, CRM-system, programmering, kampanj, kampanjtekniker, campaign tech, CRM tech

*M

Charlotte Ekelund - charlotte.ekelund@academicsearch.se

Apply now