close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen Lantbruk

Controller

Controller sökes till Lantmännen Lantbruk

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Exempel på våra varumärken är Axa, GoGreen, Hatting, Kungsörnen och Kronfågel. Verksamheten ägs av 35 000 lantbrukare, har 10 000 anställda, är verksamma i 22 länder och omsätter 38 miljarder kronor. Läs gärna mer på: www.lantmannen.com och www.lantmannen.se

Division Lantbruk samlar de verksamheter som utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som bidrar till ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk. Vi har 1 150 medarbetare och omsatte 11,5 miljarder kronor under 2011. Läs gärna mer på www.lantmannenlantbruk.se.

Vi söker en controller med 2 års erfarenhet eller mer till en tidsbegränsad tjänst på 12-15 månader för Lantmännen Lantbruks räkning till deras controlleravdelning för inköp, produktion och transport. I samband med en omfattande och tidskrävande uppgradering av M3 kommer det att finnas behov av en serviceinriktad och driven ekonom som avlastar avdelningen genom att utföra ett brett urval av återkommande arbetsuppgifter.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera från vecka till vecka beroende på behov, men bland annat kommer du att ägna dig åt:

  • prisavvikelseanalyser
  • framtagning av rapporter
  • uppdatering av databaser och kalkylelement
  • interrimsbokningar

Placering är på Lantmännen Lantbruks huvudkontor i Malmö. Tjänsten är på heltid med start snarast möjligt och varar åtminstone till 2014-01-31.

Du har minst 2 års erfarenhet av arbete inom controlling och/eller redovisning på en ekonomiavdelning och känner dig trygg i den rollen. Du har mycket goda kunskaper i Office, framförallt Excel där du behärskar avancerad formelskrivning och tabellhantering. Du har erfarenhet av något större affärssystem, och kunskaper inom M3 och/eller Cognos är ett stort plus. Du har en civilekonomexamen eller motsvarande, alternativt en längre arbetslivserfarenhet.

Som person är du serviceminded, prestigelös och flexibel. Du är noggrann och har en förmåga att se sambandet mellan siffror och verksamheten bakom.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Marcus Enochsson på Academic Search, 040-615 16 34. Tjänsten ska tillsättas så fort rätt person kan tillträda. Vi arbetar därför med ett löpande urval och vill ha din ansökan redan idag.

ansök tjänsten