close
Logo

19 Nov 2018

Konsumentvaror | Stockholms län | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

Coca-Cola AB – PR & Communications Manager

Är du en sann kommunikatör, en passionerad story-teller som har ett kritiskt öga, ett affärsansvar och en förmåga att se helheten? Vill du arbeta i en dynamisk, internationell miljö med några av världens starkaste varumärken? Nu söker Coca-Cola AB en PR & Communications Manager för att driva företagets kommunikation och PR-aktiviteter i Sverige. Vi söker dig som har ett naturligt intresse för socio-politiska frågor, en förmåga att läsa av debatten, har ett genuint intresse för omvärldsbevakning och är duktig på att skriva. Du har ett naturligt driv, en förmåga att snabbt kunna prioritera vad som ger bäst effekt och både vill och kan bidra med din kunskap inom kommunikation.

Om rollen som PR & Communications Manager

Som PR & Communications Manager är din huvuduppgift att hantera Coca-Cola ABs kommunikation och PR-arbete i syftet att informera, utbilda och engagera. Du har gedigen erfarenhet av att bygga goda relationer med viktiga intressenter inom media och du arbetar proaktivt med dem för att få bästa genomslag och effekt.

Du ansvarar för att leda den strategiska utvecklingen och genomförandet av PACS (Public Affairs, Communications and Sustainability) kommunikativa närvaro och engagemang, bland dess intressenter och konsumenter samt därigenom bidra till att stärka de kategorier som Coca-Cola verkar inom och allmänhetens åsikter om företaget. Du utvecklar innehållet i kommunikationen samt analyserar utförandet, både vad gäller betalt och förtjänat utrymme, trender genom ”social listening”, sammanställer viktiga rapporter, analyser och ger insikter som behövs för att ge en komplett syn av marknaden. Du bidrar med ett kommunikativt helhetsperspektiv i det du gör och kan i högt tempo omsätta teori till praktik. Du har god förmåga att hantera flera uppgifter/projekt samtidigt och är öppen för att både ge och ta emot konstruktiv feedback i ditt arbete.

Tjänsten är en heltidstjänst och är placerad på Coca-Cola AB i Haninge utanför Stockholm. Kontoret i Jordbro i Haninge är utsett till världens bästa kontor. Du rapporterar till Public Affairs- och Kommunikationsdirektören för Sverige, Norge och Island.

Dina arbetsuppgifter:

Leda företagets PR-arbete och kommunikativa engagemang bland intressenter och konsumenter i syftet att informera, utbilda, engagera och skydda företagets varumärke samt alla varumärken i produktportföljen.

I rollen ingår:

 • Skriva artiklar, inlägg och vara en aktiv del i debatten gällande de frågor som rör Coca-Cola AB.

 • Ansvarig för att utveckla och genomföra digitala kommunikationsplaner avseende PR och extern kommunikation. Arbeta med storytelling och skapande av budskap i media (både PR-mässigt och köpt via tex influencers och andra sociala medier) för att stödja de lokala strategiambitionerna och utvecklingen av varumärket.

 • Skapa, producera och publicera innehåll för webbplatsen samt sociala mediekanaler i linje med den varumärkesstrategi Coca-Cola har, vilket innefattar kampanjer, företagets agenda och det som sker i samhället. Rollen kräver konstant omvärldsbevakning samt att kunna svara upp på det som sker. Du kvalitetsgranskar löpande innehållet i de digitala kanalerna så att de är i linje med Coca-Cola ABs strategi.

 • Hantera och vara kontaktperson för samtliga av PACS digitala byråer samt PR-byråer.

 • Hantera "newsroom" – processen för att effektivt kunna producera och rikta information från företaget – från dess dagliga verksamhet och deras kampanjer. Sammanfatta pressreleaser och säkerställa att de får genomslag.

 • Författa alla interna och externa kommunikationsmaterial så som, QnAs, faktablad, huvudbudskap för Coca Cola AB kampanjer och andra företagsaktiviteter. Detta ska bland annat delas med och integreras i arbetet som konsumentkontakten på Coca-Cola utför, för att möjliggöra transparens och öppenhet gentemot konsumenter och andra kollegor på Coca-Cola i Sverige. Det kräver nära samarbete med marknadsföringsavdelningen, vår nära samarbetspartner Coca-Cola European Partners Sverige AB samt andra interna och externa stakeholders.

 • Vara huvudkontakt för de som arbetar med konsumentfrågor på Coca-Cola, som är baserade i London. Supporta dem med att formulera rätt svar på frågor, både i tal och skrift vid behov. Säkerställa att de har tillgång till kommunikationsverktyg för alla pågående kampanjer samt uppdaterad produktinformation. Ständigt förbättra processen för konsumentkontakten. Du har erfarenhet och förståelse för att det ibland dyker det upp frågor som behöver besvaras utanför ordinarie arbetstider.

Det här behöver du för att lyckas:

 • Universitetsexamen eller motsvarande inom PR och/eller kommunikation. Gärna också en Masterexamen.
 • Erfarenhet av att skriva redaktionella texter och är en skicklig kommunikatör både i tal och skrift. Du värderar och paketerar komplex information på ett lättbegripligt men samtidigt kärnfullt sätt.
 • Erfarenhet från projektledning.
 • Affärförståelse och en förmåga att navigera smidigt i en internationell företagsmiljö.
 • Sociopolitisk medvetenhet och intresse. Gedigen förståelse för svensk, europeisk och internationell politik.
 • Erfarenhet av och intresse för omvärldsbevakning.
 • Erfarenhet av att arbeta med företagskommunikation både operativt och strategiskt med budskapsformuleringar i digitala medier.
 • Utmärkta tal- och skrivkunskaper i svenska och engelska.

Egenskaper:

 • Driven och handlingskraftig.
 • Du har en förmåga att ta till dig stora mängder komplex information som du värderar och kommunicerar begripligt och intresseväckande.
 • Självgående och resultatinriktad med stark ansvarskänsla. Tar ansvar för affären.
 • Stark storyteller som är skicklig på att skapa intresseväckande innehåll, skriva copy och övrigt redaktionellt material
 • Du är en driven person som alltid söker efter nya berättelser att förmedla likväl nya sätt att berätta dem på.
 • Passionerad och engagerad för uppgiften.
 • Flexibel med förmåga att kunna skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden.
 • God kommunikativ förmåga. Lyhörd och engagerad i dialogen med andra.
 • Självgående och förmågan att ta en informell ledarroll.
 • En skicklig nätverkare som bygger trovärdiga och pålitliga relationer inom och utanför företaget – en stark ambassadör för företaget.

Om Coca-Cola

Vi på Coca-Cola strävar efter att uppfriska världen, i tanke, kropp och själ. Vi vill inspirera till stunder av glädje och gemenskap genom våra varumärken och handlingar. Vi är världens ledande tillverkare, marknadsförare och distributör av alkoholfria drycker och koncentrat. Vi har mer än 500 varumärken i vår globala varumärkesportfölj.

Så här ser vår verksamhet ut i Sverige:

Coca-Cola AB

Coca-Cola har varit verksamt i Sverige sedan 1953.

Coca-Cola AB ansvarar för marknadsföringen av några av världens mest kända varumärken av icke alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden. Varumärkena i vår svenska produktportfölj är Coca-Cola®, Fanta®, Sprite®, MER®, Bonaqua®, Powerade®, fuzetea®, glacéau Smartwater®, Chaqwa® och Minute Maid®. I Jordbro utanför Stockholm producerar Coca-Cola European Partners Sverige AB cirka 1,4 miljoner liter dryck varje dag. Vi har åtagit oss att minska antalet kalorier vi sätter på marknaden med 20% till 2020. Våra PET-flaskor ska bestå av minst 50% återvunnen PET 2020. För ytterligare information besök gärna www.coca-cola.se

Coca-Cola European Partners Sverige AB

Coca-Cola European Partners Sverige AB är den lokala licensierade buteljeringspartner som ansvarar för tillverkning, distribution, försäljning och branschmarknadsföring av Coca-Cola i hela Sverige. Företaget sysselsätter omkring 800 människor på anläggningen i Haninge utanför Stockholm, där även Coca-Cola AB bedriver verksamhet.

Ansökan

Coca-Cola AB samarbetar i den här rekryteringen med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Ammilon, 0701-65 3103 jeanette.ammilon@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.

*M

Jeanette Ammilon - jeanette.ammilon@academicsearch.se

Apply now