close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen

Change Manager inom Inköp

Change Manager inom Inköp


Projektledare med passion för förändring och struktur

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Koncernen ägs av 36 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksam i 18 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen är verksam i alla delar av värdekedjan – från jord till bord.

För att Lantmännen ska bli mer lönsamt behöver vi arbeta kostnadseffektivt i alla led. Den gemensamma funktionen Varuflöde, där inköp är ett av delområdena, arbetar fokuserat med detta. Lantmännen har stor potential i att vidareutveckla och förbättra sitt inköpsarbete och inköpsfunktionen är nu under stark utveckling.

Koncernledningen inom Lantmännen koncernen har tagit ett beslut att starta ett stort förändringsprogram Supply Management Excellence (SME) för att implementera ett nytt arbetssätt inom inköp och varuflödet. Tanken bakom är att introducera en ny inköpsprocess som ökar fokus på totalkostnad / värdet och att fokusera på ett tvärfunktionellt samarbete. För att stödja detta arbete kommer ett SME programkontor att byggas upp med syfte att driva förändringsarbete och arbeta nära affären med coaching och utbildning. SME programkontor är en del av Koncerninköp och ansvarar för att driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt inom inköp / Supply Management för Lantmännens olika verksamheter.

I rollen som Change Manager blir du den som driver förändring ute i verksamheten tillsammans med inköpsanalytiker och kollegor från verksamheten. Du ansvarar för att driva olika typer av förändringsprojekt, dels inom olika inköpskategorier som köps av fler än ett affärsområde men också med syfte att öka kunskapen /kompetensen inom inköp. Rollen som Change manager rapporterar till chefen för SME programkontoret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva förändringsprojekt ute i verksamheten med syfte att implementera ett nytt arbetssätt
 • Coacha inköpskategoriteam och kategoriledare för att sänka kostnader samt öka värde
 • Stödja och arbeta tillsammans med Lantmännens inköpskommitté för att bygga starka och kompetenta inköpsavdelningar i Lantmännen koncernen
 • Intern kompetens kring inköp och förändringsarbete
 • Tillsammans med divisionernas inköpsfunktioner och Purchasing Development & Support bidra med idéer för att utveckla inköpsfunktionerna

  Vi söker en person med akademisk examen, gärna civilingenjör och/eller civilekonom med minimum 3-5 års arbetslivserfarenhet inom inköp, logistik eller övriga supply chain funktioner. En merit är om du har arbetat som projektledare inom ett större förändringsprogram i en komplex matrisorganisation. Har du tidigare arbetat som managementkonsult är det ett stort plus. Stor vikt kommer att läggas på kandidatens drivkraft, förståelse för affären samt förmåga att påverka och övertyga för att åstadkomma förändring. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

  Exempel på några personliga egenskaper som eftersöks:

 • Drivande som samtidigt ser möjligheter
 • Systematisk och strukturerad
 • Anpassningsbar och diplomatisk
 • Trygg i sig själv och positiv
 • Kommunikativ högt som lågt i organisationen
 • Kreativ problemlösare

  Placeringsort är Lantmännens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är på heltid och kräver 2-4 resdagar per vecka.

  För rätt person kan vi erbjuda en utmanande position med stora möjligheter till personlig utveckling för att ta sig an framtida ledaruppgifter inom inköpsorganisationen eller övriga Lantmännenkoncernen.

  I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Susanne Liljefors Krueger på Academic Search International, 08-555 15 735. Tjänsten är på heltid med tillträde snarast. Då ansökningstiden gått ut vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

  ansök tjänsten