close
Logo

8 Jan 2018

För kunds räkning

CFO till börsnoterat bolag

För kunds räkning söker vi en CFO med flera års erfarenhet inom koncernredovisning och ekonomistyrning.

Vår kund är en börsnoterad koncern med högteknologisk verksamhet med en omsättning på ca 100 MSEK. Ingenjörskunnandet inom bolaget är stort och man har många spännande kunder. Koncernen har verksamhet på flera orter i Sverige och din placering är på huvudkontoret i Stockholm.


Ditt uppdrag i rollen som CFO är att ansvara för koncernens ekonomistyrning enligt IFRS standards. Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattas av

  • Koncernredovisning
  • Bokslut
  • Månads- samt delårsrapporter
  • Årsredovisning för koncernen samt för de två dotterbolagen
  • Deklarationer
  • Ansvarig för att löpande redovisning, rutiner och processer efterföljs och fungerar tillfredsställande
  • Likviditetsrapportering

Personalansvar för medarbetare inom ekonomiavdelningen ingår i rollen och det blir din uppgift att leda och stötta dem i deras dagliga arbete. Som CFO ingår du i koncernledningsgruppen och du rapporterar till CEO.


Din profil kännetecknas av en solid kunskap och botten inom redovisning och du har troligen en bakgrund med minst 5 års erfarenhet från en roll som ekonomichef eller liknande. Du har med fördel arbetat konsoliderande på koncernnivå samt har en dokumenterad kunskap och erfarenhet av en personalledande roll sedan tidigare. Som person är du driven och kvalitetsmedveten och du har en pedagogisk skicklighet i att motivera och inspirera dina medarbetare till att följa uppsatta processer och riktlinjer.


Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta Isabel Sundewall 0736-503 153 eller Brune Tavell 0736-503 150 på Academic Search International, som ansvarar för denna rekrytering.

För att ansöka till tjänsten klicka nedan

ansök tjänsten