close
Logo

8 Jan 2018

Barilla

Category Manager

Barilla grundades 1877 av Pietro Barilla som en bröd- och pastabutik i centrala Parma. Företaget ägs idag av fjärde generationen Barillabröder och är ett av de största Italienska matvaruföretagen i världen, marknadsledare inom pasta världen över och den tredje största bageriproducenten i Europa. Barilla har slagit igenom världen över delvis på grund av sin uppmärksamhet åt kvaliteten på sina produkter, ett resultat av betydande investeringar i forskning, innovation, teknik och kommunikation. Barilla Sverige AB (tidigare Wasabröd AB) ingår i Barilla gruppen sedan 1999 och Wasa är sedan 2007 ett helintegrerat varumärke i Barillas portfölj. 2009 hade Barilla en omsättning på 4,1 Miljarder Euro. För ytterligare information besök gärna www.barilla.com.

Category Manager

med personalansvar

Barilla stärker sin organisation med en Category Manager
till avdelningen Trade & Category

Vi stärker nu vår Trade & Category-avdelning i Stockholm och rekryterar en Category Manager som ska arbeta med och driva alla våra kategorier under varumärket Wasa. Som Category Manager är du en del av ett team bestående av sex personer. Du arbetar i nära samarbete med Key Account Managers för att Barilla ska vara en självklar och eftertraktad partner till våra centrala kunder samt att få de kategorier vi verkar i och våra positioner inom dem att växa. Du kommer att ha ansvar för en direktrapporterande. Drivs du av att vara med att påverka är detta tjänsten för dig!

Dina arbetsuppgifter

  • Utveckla våra positioner, synlighet och genomslag hos Key Account kunder (SOM, sortiment, utrymme, promotions).
  • Sälja in innovationer och stödåtgärder för våra varumärken till våra nyckelkunder och övertyga dem kring våra kategorivisioner genom strategiska projekt. Allt i nära samarbete med KAM.
  • Genomföra kategorianalys; gap, potential etc. hos kund och på kunders olika format: totalt, per kanal och per kund.
  • Öka och dela med sig av kunskaper och insikter kring shopper.
  • Definiera sortiments- och listningsstrategier.
  • Definiera, sälja in och ta fram centrala kunders planogram.
  • Utveckla och utbilda din direkta rapporterande.

Din profil

Du har en akademisk bakgrund eller annan relevant utbildning/erfarenhet. Du har hunnit omsätta dina kunskaper genom relevant arbete i minst tre år efter examen med goda reslutat. För att fungera i den här rollen är det viktigt att du har dokumenterad vana av att driva kategoriprojekt, gärna inom FMCG och förståelse för branschen och dess mekanismer. Du kommunicerar och skriver obehindrat på svenska och engelska och är en van användare av alla Microsoft Office-verktyg samt AC Nielsen eller motsvarande.

Som person förväntar vi oss att du är öppen och flexibel men du är samtidigt analytisk och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Vi söker en person med mycket energi. Du sätter stort värde i personliga relationer och tycker om mötet med kunder och att bygga professionella nätverk. Eftersom kundkontakten är central i rollen söker vi därför också en duktig och helst erfaren förhandlare.

Framför allt är det viktigt för oss att du gillar våra produkter och delar våra värderingar; vilja att utvecklas, passion för din uppgift, mod att anta utmaningar samt förmåga att skapa förtroende och inte minst att du ser fram emot att växa tillsammans med oss i vårt företag.

Du får

Vi erbjuder ett utmanande och spännande arbete med många kontaktytor och möjlighet till stort inflytande. Du kommer att vara en del av ett väl sammansvetsat team som värdesätter att ha kul på jobbet. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter internationellt i framtiden.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående. Tjänsten rapporterar till Trade & Category Marketing Manager. Placering på Barillas kontor i centrala Stockholm.

Så här söker du tjänsten

I det här uppdraget samarbetar Barilla med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar personligt brev och CV. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Susanna Enblad 08-555 15 711 eller Brune Tavell 08-555 15 717 som ansvarar för denna rekrytering. Urval och intervjuer sker löpande. Vi vill dock ha din ansökan senast den 23 september 2011. Välkommen med din ansökan!

ansök tjänsten