close
Logo

8 Jan 2018

Yara AB

Business Manager Air1

Världsledande kemiföretaget Yara International ASA omvandlar energi, naturliga mineraler och kväve till nödvändiga produkter för lantbrukare och industriella kunder. Yara erbjuder bl.a produkten Air1 till fordonstillverkare, oljebolag och lastbilsägare med en komplett lösning för leverans, lagring och hantering av AdBlue i hela Europa. Besök gärna www.air1.info för mer information om konceptet Air1.

Business Manager Air1

För att kunna uppfylla vårt mål att vara den största europeiska leverantören av AdBlue söker vi efter ytterligare en toppkompetens som har erfarenhet av kommersiellt arbete inom distribution- och/eller transportsektorn.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Business Manager på Yara kommer du ha en viktig roll som huvudansvarig för att expandera försäljningen i Sverige. I denna tjänst kommer du att arbeta med bl.a följande:

 • Bygga och underhålla relationer med oljeföretag och andra potentiella distributionskanaler.
 • Förhandla fram, skriva under och följa upp avtal.
 • Fokusera på framsynthet, nya möjligheter och att utöka affärsmöjligheterna.
 • Vidareutveckla existerande kunder.
 • Skapa och underhålla kontakter med andra intressenter i branschen, som exempelvis leverantörer av teknisk utrustning.

  Tjänsten innebär ledaransvar enligt följande:

 • Ytterst ansvarig för säljresultat och budget.
 • Delta och bidra aktivt i den övergripande utvecklingen av Yara Air-AdBlues strategi och säljaktiviteter.
 • Leda och samordna Air1 teamet i Sverige.
 • Stödja och delta i projekt startade av det Europeiska Air1 teamet för att förbättra affärsrutiner och produktivitet, samt arbetar för att sänka kostnader allt eftersom verksamheten växer.

  Du rapportera till Regional Director och placeringsort är flexibel, dock helst i södra Sverige.

  Tjänsten är på heltid och tillsvidare.

  Lämplig bakgrund och egenskaper

  Vi ser gärna att du har 5-10 års erfarenhet av kommersiellt arbete inom transportsektorn (tex olje- och shippingbolag) eller distributionssektorn. För att lyckas i rollen som Business Manager på Yara bör du också ha erfarenhet av förhandling på senior nivå.

  Som person är du kommunikativ med en förmåga att skapa nätverk. Du har entreprenörsanda och är en lagspelare. Vi ser också att du har en stark analytisk förmåga och en fallenhet för att tänka strategiskt och på samma gång operativt i sitt beslutsfattande. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

  Är du intresserad?
  I det här uppdraget samarbetar Yara med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV.

  Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Erik Sjöström, 040-615 16 36, på Academic Search International. Vi arbetar kontinuerligt med urvalet så ansök gärna omgående, dock senast 31 mars 2011.

  ansök tjänsten