close
Logo

8 Jan 2018

SF

Business Controller

SF Bio ett helägt dotterbolag till Bonnier AB inom affärsområdet Bonnier Broadcasting and Entertainment. SF Bio AB äger och driver biografer på 22 orter i Sverige. Inom SF Bio, under samlingsnamnet SF Consumer Entertainment, finns också affärsområden som SF Media (som säljer reklamplats på bio), Konferens & Event (som hyr ut biograferna som konferens- och eventlokaler) och Företagsbiljetter (som säljer biobiljetter till företag). SF Bio AB driver också biografer på 7 orter i Norge under namnet SF Kino. Dessutom finns i koncernen bolagen SF Anytime (där man kan hyra film via bredband, s k Video-On-Demand), Discshop och Homeenter som säljer i huvudsak film genom e-handel respektive medlemsklubb. Dessa tre sistnämnda samlas under arbetsnamnet SF Home Nordic. Inom koncernen är man över 600 heltidsanställda varav drygt 100 personer arbetar på huvudkontoret i Gamla Filmstaden i Råsunda, Solna. Koncernen beräknas 2011 omsätta över 2 miljarder SEK.

Business Controller

sökes till SF Bio AB

Vi söker dig som brinner för analys, har affärstänk och vill vara med och driva utvecklingen inom SF Consumer Entertainment.

SF Consumer Entertainment befinner sig i ett utvecklingsskede när det gäller organisation såväl som verksamhet och spännande förändringar sker under året. Som Business Controller innebär det att du kommer att arbeta med att vidareutveckla analys av verksamheten och bidra till att utveckla och fördjupa förståelsen för ekonomin och affären. Ditt ansvar innefattar ett av två affärsområden, SF Home Nordic, med underliggande bolag. Du kommer att arbeta nära verksamheten i dessa bolag, vara en del av ekonomiavdelningen och rapportera till CFO för SF Bio AB. Tjänsten är placerad i Gamla Filmstaden i Råsunda, Solna.

Dina ansvarsområden är främst:

* Uppföljning och återkoppling av analyser och kommentarer från bolagen inom SF Home Nordic

* Rapportering av affärsområdet till SF Consumer Entertainment

* Kvalitetssäkrande av analys, ansvara för och utveckla analysverktyg och presentationsmaterial

* Deltagande vid budget och bokslut samt genomföra kostnadskontroll och uppföljning

* Uppföljning av projekt och investeringar samt deltagande i olika projekt

Vi söker dig som har:

* Civilekonomexamen, gärna med inriktning redovisning/finansiering

* Upp till några års erfarenhet av att arbeta med business controlling och med vilja att lära och utvecklas vidare i denna roll

* Erfarenhet av att arbeta med analys, uppföljning och rapportering

* Mycket goda kunskaper i Excel

Vi vill att du är en person som har en god analytisk förmåga och ett starkt sinne för siffror. Du är genuint intresserad av affärer, förstår affärstänk och gillar analys. Du är också en person som har lätt att kommunicera med verksamheten kring ekonomin och ser din roll som stöttande och serviceinriktad.

Hur du ansöker:

Academic Search International ansvarar för denna rekryteringsprocess och du får gärna höra av dig om du har några frågor, till Karin Österdahl 08-555 15 718 eller Brune Tavell 08-555 15 717. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 juni. Vi vill gärna att du ansöker via länken nedan.

ansök tjänsten