close
Logo

15 Sep 2019

Kemi/Petroleum/Plast | y | Skåne län | Affärsutveckling | Rekrytering

Brenntag Nordic – Affärsutvecklare med erfarenhet från bygg och kemi

Brenntag Nordic – en av världens ledande distributörer av kemikalier – söker nu en affärsutvecklare (Business Development Manager) som vill ta sig an den stimulerande möjligheten att ytterligare positionera Brenntag Nordic gentemot byggbranschen. Med dig i spetsen skall Brenntag Nordic öka sin försäljning av produkter till byggsektorn genom god teknisk rådgivning och förstklassig service från projektstart till försäljning och leverans. För att lyckas med detta behöver du ha en bakgrund inom byggsektorn samt en god förståelse för kemi. Du skall ha en entreprenörsådra då du kommer att ta kommandot i att bygga och utveckla Brenntag Nordics närvaro på detta område och ta det till helt nya höjder. Du trivs i en kommersiell miljö och kommer dels att internt vara nyckelpersonen för att bygga upp en bredare kunskapsbas om byggbranschen bland dina kollegor, dels kommer du att ta en aktiv roll ut mot kunderna. Är du redo att ta kommandot för denna resa?

Om rollen

Du utgår från vårt kontor i Malmö och rapporterar till Business Manager Materials Science. Du ingår i ett kompetent team med 10 kollegor runt om i Norden. Inom detta team går du i täten för aktiviteterna inom ”Construction”, vilket är det namn ditt specifika område sorterar under. Teamet kommer att vara en utmärkt plattform för att utveckla och diskutera strategierna för området.

Du är på resande fot ca 5-10 dagar/månad och dessa resor planerar du flexibelt. Resdagar innebär inte alltid övernattningar.

Primära ansvarsområden

  • Försäljningsansvar inom “Construction”, vad gäller såväl egen försäljning såväl som att vara ett stöd för dina kollegor så att de kan bidra till ökad försäljning inom ”Construction”.
  • På en regelbunden basis ta ett helhetsperspektiv på hur området utvecklas.
  • Frekvent dialog med externa såväl som interna stakeholders, för att säkerställa framdrift och en positiv utveckling för ”Construction”.
  • Vara en stark intern ambassadör för ”Construction” och säkerställa att dina kollegor har kunskapen så att de kan bidra till en ökad försäljning inom området.
  • Nära samarbete med Business Manager, Product Manager, Customer Service, Internal Account Manager, External Account Manager.

Din bakgrund

Vi söker en person med en bakgrund inom byggbranschen som både internt på Brenntag Nordic och ut mot kunderna kan ta kommandot för att utveckla ”Construction”. Du kan t ex ha erfarenheter från att ha arbetat på ett byggbolag, eller arbetat hos någon leverantör inom byggsektorn, eller så kanske du redan i dagsläget arbetar inom kemibranschen med fokus på byggbranschen, eller så har du på något annat sätt förvärvat kunskaper om byggbranschen. Du behöver vara bekant med kemi för att relativt snabbt greppa våra olika kemikaliska produkter och hur de kan tillämpas mot våra kunders behov/efterfrågan. Vi föreställer oss att du har erfarenhet av att arbeta med kemi i en kommersiell kontext, du kan t ex ha en bakgrund från inköp, försäljning, produkt, marknad, forskning och utveckling etc. Akademisk examen är en fördel, men inget krav. Du behöver behärska engelska i tal och skrift.

Din ansökan

Brenntag Nordic samarbetar i den här rekryteringen med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Sara Olsson, sara.olsson@academicsearch.se, 0701 653 196 eller Seniorkonsult Per Malmberg, per.malmberg@academicsearch.se, 0701 653 100

Om Brenntag Nordic

Brenntag är global marknadsledare inom distribution av kemikalier. Brenntag Nordic är den nordiska organisationen inom Brenntag med 340 medarbetare i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö. Brenntag på global nivå har sin bas i Tyskland och har en stor internationell räckvidd. Företaget har en global arbetsstyrka på över 16 600 personer, och omsatte 12,6 miljarder EUR under 2018.

”Vi kombinerar ett globalt nätverk med ett lokalt utförande, och hanterar komplexa leveranskedjor för både leverantörer och kunder genom att förenkla tillgången för tusentals produkter och tjänster. Därför är Brenntag branschens effektivaste distributör – och efterlever verkligen vår filosofi: “ConnectingChemistry”.

*M

Sara Olsson - sara.olsson@academicsearch.se

Apply now