close

Årets Syftesdrivna ledare

 

Årets Syftesdrivna ledare 2019

Vinnaren av Årets Syftesdrivna ledare är en person som har en tydlig vision att vilja påverka sin omvärld till något bättre genom att driva sin affär på ett syftesdrivet sätt samt genom ett tydligt ledarskap. Personen har visat att det är möjligt att ge upp kortsiktiga vinster för det långsiktiga, hållbara resultatet. Genom ett ledarskap som bygger på tillit, skapar personen en kultur runt omkring sig som bygger på sunda värderingar och möjligheter. Vi ser även att Årets Syftesdrivna ledare har en klar och tydlig vision om hur man utvecklar sina medarbetare, delegerar och skapar motivationsfaktorer. Vidare har personen fokus på att det är välmående i grunden som skapar bättre produktivitet och resultat för en hållbar framtid. Personen står upp för det som är rätt och ser till helheten med det långsiktiga syftet i fokus.

 

I bedömningen tittar vi särskilt på:

  • Ledarskap, förmåga att leda, motivera, inspirera samt utveckla individer/team
  • Hållbarhet, leder en syftesdriven affärsvision där både människor, miljö och socialt perspektiv står i centrum
  • Resultat, kunnat visa goda tillväxt och lönsamhetsresultat i den verksamhet som hon/han leder

 

Hur man nominerar:

Skicka din nominering till aretssyftesdrivnaledare@academicsearch.se

 

Advisory Board:

Advisory Board för Årets Syftesdrivna Ledare 2019 består av:  Brune Tavell (VD, Academic Search), Julia Kronlund (VD, Sevan), Ulrika Palm (Nordic Division Director & Managing Director Sweden, Midsona Sverige), Alexandra Callegari-Lindholm (Director HR & Kommunikation, Orkla Foods Sverige), Niklas Delmar (Grundare och Föreläsare, Hej Engagemang), Ingela Stenson (Omvärldsanalytiker och strateg, United Minds).

 

Årets syftesdrivna ledare 2018 var Julia Kronlund.

Julia vann med följande nominering:

En driven ledare som vågade satsa på en karriär i ett mindre familjeägt företag där hon nu inte bara är första kvinnan i en ledande position utan också den första VDn utanför familjen där hon drivit en stark tillväxtökning. Ett av hennes fokusområden är integration på alla fronter, från fabriksgolvet till ledning, men också kulturellt där maten och sammanhållningen som kommer med måltider blir en viktig mötesplats och en del av samhällsintegrationen. Som ledare visar Julia vägen för sina medarbetare, jobbar hårt för rätt prioriteringar och framförallt för att bygga ett riktigt starkt lag som kan göra det omöjliga möjligt. Julia har tillsammans med sitt team startat en hummusrevolution i Sverige för att verkligen göra vegotrenden permanent och bidra till en mer hållbar svensk dagligvaruhandel.

Till toppen av sidan