dotsdots

Årets Syftesdrivna Ledare

Vinnaren av Årets Syftesdrivna Ledare är en person som har en tydlig vision att vilja påverka sin omvärld till något bättre genom att driva sin affär på ett syftesdrivet sätt samt genom ett tydligt ledarskap. Läs mer

Årets Syftesdrivna Ledare 2021 - Karl Andersson, Matsmart

Vinnaren av Årets Syftesdrivna Ledare är en person som har en tydlig vision att vilja påverka sin omvärld till något bättre genom att driva sin affär på ett syftesdrivet sätt samt genom ett tydligt ledarskap. Personen har visat att det är möjligt att ge upp kortsiktiga vinster för det långsiktiga, hållbara resultatet.

Genom ett ledarskap som bygger på tillit, skapar personen en kultur runt omkring sig som bygger på sunda värderingar och möjligheter. Vi ser även att Årets Syftesdrivna Ledare har en klar och tydlig vision om hur man utvecklar sina medarbetare, delegerar och skapar motivationsfaktorer.

Vidare har personen fokus på att det är välmående i grunden som skapar bättre produktivitet och resultat för en hållbar framtid. Personen har modet att utmana och driva det som hen anser är rätt och ser till helheten för företaget med det långsiktiga syftet i fokus.

Vinnare av Årets Syftesdrivna Ledare:

2021: Karl Andersson, Matsmart

2020: Karin Bodin, Polarbröd

2019: Carl-Johan Stålhammar, Coop Gotland

2018: Julia Kronlund, Sevan

I bedömningen tittar vi särskilt på:

 • Ledarskap
  Förmåga att leda, motivera, inspirera samt utveckla individer/team
 • Hållbarhet
  Leder en syftesdriven affärsvision där både människor, miljö och socialt perspektiv står i centrum
 • Resultat
  Visar att hens agerande leder till långsiktigt god tillväxt och lönsamhetsresultat i den verksamhet som hen leder.
dots

Advisory Board för Årets Syftesdrivna Ledare 2021

 • Brune Tavell, VD Academic Search
 • Jörgen Bergqvist, VD Fiskeriet
 • Carl-Johan Stålhammar, VD Coop Gotland och 2019 års vinnare av ÅSL
 • Henrik Samuelsson, VD Santa Maria och Risenta
 • Alexandra Callegari Lindholm, HR Direktör Orkla Foods Sverige
 • Björn Levin, Business Director och Grundare BrandEcho
 • Jennifer Friman, VD Movement Group Nordic

Projektledare: Jeanette Ammilon Slim, Seniorkonsult och Marknadschef, Academic Search.

Styrgrupp Academic Search: Anette Nordgaard, Seniorkonsult, Malmö, Rebecca Eileryd, Vice VD/Business Area Director, Stockholm och Marcus Kleine, Vice VD/Business Area Director, Malmö.

 

 

Årets Syftesdrivna Ledare 2021 - Karl Andersson, Matsmart

 

Årets Syftesdrivna Ledare 2021 är Karl Andersson från Matsmart.

Som medgrundare och partner på Matsmart insåg Karl tidigt att matsvinn inte är ett lokalt fenomen utan en global utmaning och grundade Matsmart för att vara en del av lösningen. Han har en inställning att allt ska drivas med hjärta och ärlighet och han gör, tillsammans med sina partners, skillnad på riktigt.

Kombinerat med en förmåga av att omge sig med personer, som enligt honom, alltid är bättre än han själv och en vilja att kämpa tills det går, så lyckas han med det som många trodde var omöjligt. Han är en entreprenöriell storyteller som får ut det bästa och mesta av de han har omkring sig.

Det finns en genuin passion för det högre syftet och han tappar aldrig fokus på vad de ska uppnå eller hur han ska inspirera de han har runt omkring sig till att kämpa för målet. Han försöker alltid hjälpa sina medarbetare  att nå sin fulla potential genom att ge dem  mycket förtroende och hjärta vilket gör Karl Andersson till en värdig vinnare av priset som Årets Syftesdrivna ledare 2021.

dots