close
Logo

8 Jan 2018

Doggy

Affärsområdeschef DVH Norden

Lantmännen Doggy är marknadsledande inom katt- och hundmat i Sverige. Kunder är fackhandeln och dagligvaruhandeln. Bolagets varumärken är bland andra Mjau, Doggy, Robur, Bozita, Revelj, Katty och Majsan. Antalet anställda är närmare 200 och omsättningen ca 600 miljoner SEK. Företaget ägs av Lantmännen, som är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk med 10 500 medarbetare i 18 länder och en omsättning på 36 miljarder SEK.

Affärsområdeschef DVH Norden

Engagerad & driven affärsman/-kvinna med goda kunskaper om DVH

I rollen som Affärsområdeschef Dagligvaruhandel (DVH) Norden har du ett övergripande ansvar för marknadsutvecklingen inom ditt affärsområde. Du har ett tydligt resultat- och personalansvar för din avdelning med totalt 11 personer. Den består av en marknadsorganisation och tre Key Account Managers i Sverige samt en säljorganisation med en Country Manager i Finland, där vi har ett stort fokus på expansion. I Sverige samarbetar vi med Lantmännen Cerealias säljkår för kundbearbetning.

Du ansvarar för att leda, utveckla och coacha din personal och tillsammans ansvarar ni för att utveckla våra kunder och affärer. Du utarbetar och följer upp årlig marknadsplan och budget och ansvarar för att vi når de volym-, omsättnings- och lönsamhetsmål som fastställts. Du ser till att de förhandlingar som krävs genomförs och att centralt förhandlade sortiment och kampanjer optimeras på fältet.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Vårgårda där vi även har våra fabriker. Du rapporterar till VD och sitter med i företagets ledningsgrupp.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av liknande befattning inom dagligvaruhandeln med god förståelse för dess komplexitet. Du är van att göra affärer med de stora kedjorna i Norden och kan visa på dokumenterade, goda resultat. Du vet vad det innebär att driva utvecklingen i ett tillverkande företag med krav från ägarna på lönsam tillväxt. Personalansvar är du van vid och du gillar att få människor att växa och utvecklas. I botten har du en universitetsutbildning eller motsvarande i ekonomi/marknadsföring och du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Som person är du engagerad, analytisk, kommunikativ och driven. Rollen ställer krav på ett moget ledarskap och att du är delaktig i hela företagets utveckling. Du har integritet och är inte rädd att ta beslut.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktpersoner för tjänsten är Hanna Tufvesson, 040-615 16 15 och Mats Nordin, 040-615 16 11, på Academic Search. Tjänsten ska tillsättas så fort rätt person kan tillträda. Vi arbetar därför med ett löpande urval och vill ha din ansökan redan idag.

ansök tjänsten