close
Logo

24 May 2018

Bank/Finans/Försäkring | Skåne län | Ekonomi/Finans | Rekrytering

Länsförsäkringar Skåne – CFO

Länsförsäkringar Skåne kan blicka tillbaka på ett rekordår 2017 med ett mycket fint resultat. För våra kunder, som också är våra ägare, är det goda nyheter då det innebär en stor ägarutdelning. Vi är också enormt stolta över att Länsförsäkringar i den senaste mätningen av svenskt kvalitetsindex har landets högsta kundnöjdhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Vi är dock inte nöjda utan vi har nu inlett det hårda arbete som krävs för att våra skånska kunder ska bli världens mest nöjda inom vår bransch år 2021. Vi söker nu en ny CFO som vill ha en viktig och avgörande roll på vår fortsatta resa.

Bakgrund till rekryteringen

Vår nuvarande CFO har valt att gå ner i tjänst till 60 % under sina sista år fram till pension. Han lämnar i samband med det tjänsten som CFO och fortsätter i företaget som ansvarig för vår kapitalförvaltning.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Vi söker en person som i nära samarbete med vår VD och övriga i ledningsgruppen ska driva Länsförsäkringar Skånes utveckling framåt. Tjänsten innefattar ett övergripande ansvar för ekonomi, controlling & analys, kapitalförvaltning (i nuläget på över 10 miljarder SEK) samt säkerhetsfrågor.

Som CFO har du det övergripande ansvaret för Länsförsäkringar Skånes affärsplan och budgetprocess, uppföljning och analys samt vår finansiella rapportering och all rapportering till Finansinspektionen. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Du är adjungerande i styrelsen och i revisionsutskottet och du sitter med i risk- och kapitalutskottet samt i finanskommittén.

I din organisation ingår drygt 20 medarbetare, varav fem direktrapporterande. Din placering är på huvudkontoret i Helsingborg, där du också har huvuddelen av din organisation.

Din bakgrund och personliga egenskaper

• Ett stort affärs- och kundfokus med förståelse för finansiell styrning och hur man driver och utvecklar affärer och verksamheter

• En bred bakgrund inom ekonomiområdet med några års erfarenhet från tidigare CFO-roller

• Gedigen erfarenhet från försäkringsbolag och/eller bank är mycket meriterande

• Goda muntliga och skriftliga kunskaper i både svenska och engelska

• Civilekonom eller motsvarande

För att lyckas i rollen krävs att du är utvecklingsorienterad och kan möta höga krav på förändringsledning, affärsdriv och ansvarstagande. Du är en noggrann person som drivs av att förenkla, förtydliga och skapa effektivitet i företagets arbetssätt och processer. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper, ett engagerande ledarskap, hög integritet, stort affärs- och kundfokus samt är en god kommunikatör.

Så ansöker du

I det här uppdraget samarbetar Länsförsäkringar Skåne med Academic Search International AB.

Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du fyller i några uppgifter i ett formulär samt bifogar personligt brev och CV. Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt, dock senast måndag den 11 juni 2018.

Har du frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Nordin, Senior Consultant på Academic Search. Du når Mats på 0707-516740 eller på mats.nordin@academicsearch.se.

Om Länsförsäkringar Skåne

Så tänker vi

Vi arbetar för att ge våra kunder ett enklare och tryggare liv. Det gör vi genom våra kompletta erbjudanden av försäkrings-, bank-, och fastighetsförmedlings-tjänster. Eftersom våra kunder äger oss är det också naturligt att vi engagerar oss längre än så genom vårt samhällsengagemang och breda utbud av kunskap och råd kopplat till boende, företagande, hälsa och ekonomi.

Det går väldigt bra för oss och därmed också för våra 400 000 delägare i Skåne.

Så jobbar vi

Varje dag hjälper vi våra kunder, delägarna, att få ett enklare och tryggare liv. En anledning till att vi lyckas så bra är vår starka värdegrund och att vi alltid vill göra det där lilla extra, både för kunderna och för varandra. Så, vill du engagera dig och utvecklas tillsammans med härliga kollegor är vi säkra på att du kommer att trivas hos oss. Så enkelt är det.

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare!

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag i Stockholm. Det finns många möjligheter inom vår bolagsgrupp. Bank och försäkring är mycket mer än du tror.

Se filmen om oss: http://bit.ly/2CcE93P

Mats Nordin - mats.nordin@academicsearch.se
Apply now