close
Logo

18 Jul 2018

Konsumentvaror | Stockholm | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Interim

För kunds räkning- Kategorikonsult

Kategorikonsult FMCG

För kunds räkning söker vi nu en Kategorikonsult till bolagets centrala avdelning för Trade Marketing och Category Management. I rollen ansvarar du för att driva både taktiska och strategiska projekt internt såväl som externt mot kund. I din roll ansvarar du för att utveckla ett antal kategorier hos företagets centrala kunder med utgångspunkt i shoppingbeteende, marknadsdata och kundstrategier. Du strävar efter att skapa mervärde för såväl bolaget som dess kunder genom att generera värde-, volym och marknadsandelsutvekling.

Tjänsten är placerad i Stockholmsområdet och är ett interimsuppdrag om initialt minst 3 månader, medgod möjlighet för förlängning/tillsvidareanställning.

Uppdraget

I denna kategoriroll ingår du i ett team vars uppgift är att vara länken mellan marknadsavdelningen, säljorganisationen och bolagets kunder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består bland annat av:

– Analysera och förstå kunders strategier för därigenom se hur kategorier och varumärken kan bidra till tillväxt för bolagets kunder.

– Utveckla en strategiska kundplaner tillsammans med KAM och via dessa bearbeta nya affärsmöjligheter för utvalda kunder där bolaget b.la. initierar, driver och implementerar kategoriprojekt och initiativ i samråd med KAM och kund för ökad tillväxt och lönsamhet.

– Regelbundna kontakter med kundernas kategori och spaceorganisationer med syfte att kontinuerligt ge inspel på förbättringar samt utveckla kategorin ur ett volym och lönsamhetsperspektiv.

– Genomföra nyhetspresentationer, årspresentationer och kategoriavstämningar m.m

Utöver detta har du ett övergripande ansvar att internt samordna frågor relaterade till ett antal huvudkategorier inom företaget. I denna funktion fungerar du som kontaktperson mot marknadsavdelningen och övriga centrala funktioner avseende innovationer, prioriteringar etc.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning samt några års erfarenhet som Channel/Category Manager, Brand Manager eller KAM. Utöver detta har du erfarenhet av kategoriarbete och god kunskap om både dagligvaruhandeln och servicehandeln. Du har gedigen erfarenhet av Nielsen, GfK samt övriga relevanta analysverktyg. Språkmässigt pratar och skriver du svenska samt engelska flytande. Vi sätter stort värde vid att du är en initiativrik person med en hög social förmåga där du vinner kundernas såväl som kollegornas förtroende och respekt. För att lyckas i rollen som Channel Manager är det viktigt att du trivs med att arbeta i team samtidigt som du har en förmåga att målmedvetet självständigt driva dina egna projekt och ansvarsområden. Du är en erfaren presentatör som når ut till dina åhörare genom att förklara komplexa sammanhang på ett enkelt och inspirerande sätt.

Så söker du tjänsten

I det här uppdraget samarbetar Företaget med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Välkommen med din ansökan!

Key words: Kategorichef, Product Manager, Projektledare, Category Manager, Trade marketing manager

*M

Martina Josefsson - martina.josefsson@academicsearch.se

Apply now