close
Logo

21 Apr 2018

Livsmedel | Stockholms län | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

Arla – Key Account Manager Convenience

Är du öppen för utmaningen att anta en nyckelroll i en kanal som är högt prioriterad hos Arla, som är marknadsledande och drivande i utvecklingen för en oerhört spännande bransch? Har du en naturlig affärsmässighet, FMCG-erfarenhet samt ett stort driv och ett genuint engagemang i att bygga långsiktiga relationer? Då vill vi prata med dig! Vi söker nu en skicklig Key Account Manager som vill vara med och ta ägandeskap för att driva affärsområdena Convenience och E-handel till nästa nivå.

I denna spännande roll som Key Account Manager hos Arla får du möjlighet att arbeta som ytterst ansvarig för vår affär inom Convenience och E-handel. Det är en utmanande och utvecklande roll med många kontaktytor, där du håller dig väl insatt och påläst om Arlas breda produktportfölj och säkerställer rätt strategi och aktivering inom dina kunder.

Om rollen

Som Key Account Manager Convenience på Arla är du övergripande ansvarig för Servicehandeln, Dagab snabbgross och E-handelskontona. Eftersom rollen innebär många kontaktytor och kunder att besöka, krävs ett sinne för struktur och prioritering så att vi jobbar med rätt initiativ, i linje med kundernas strategier och fokusområden. Samtidigt är det en fördel om du har erfarenhet av E-handel, som har en helt annan affärsmodell och ha ett äkta intresse för att ta taktpinnen inom den spännande och viktiga utveckling vi ser här.

Arla är en mycket uppskattad samarbetspartner och har flertalet gånger fått utmärkelser för vår kompetens och förmåga att driva kategoritillväxt. Det ställer krav på att du som axlar vårt ansvar inom convenience och E-handeln är trygg inom dessa affärsområdena och har förmåga att hantera och manövrera beslutsvägarna inom en större organisation i balans med kundernas förväntan kring snabba beslut.

Övergripande ansvarsområden ingår:

 • Utveckla kundstrategier och identifiera, planera och säkra implementering av aktiviteter i linje med Arlas tillväxtambitioner och som bidrar till att driva kategoritillväxt hos kunden
 • Utveckla och bygga långsiktiga relationer med kunden för att driva lönsam tillväxt
 • Driva förhandlingar på central nivå
 • Vara den interna experten på kunden och säkerställa engagemang hos teamet för att uppnå högsta kundnöjdhet via bästa service
 • Säkerställa informationsflöde om t.ex. kampanjer, nyheter och förändringar i sortimentet
 • Rekommendera kunden produkter och service som gynnar kundens utveckling
 • Optimera investeringar med hänsyn till produktmix och volym
 • Ta ägandeskap och ansvar för affären

Du rapporterar till Customer Director och tjänsten är placerad i Stockholm.

Din bakgrund

 • Du har ca. 5 års erfarenhet inom kommersiella FMCG-roller, varav några år som KAM inom FMCG, gärna livsmedel och/eller convenience samt E-handel.
 • Du har framgångsrikt arbetat med försäljning och du har erfarenhet av att bygga goda och långsiktiga kundrelationer.
 • Du kan påvisa starka resultat av förhandlingar du har drivit på central nivå.
 • Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och är flytande i såväl svenska som engelska.
 • Du har akademisk/högre utbildning motsvarande bachelorsnivå

Personliga egenskaper

Som person är du affärsorienterad med en stark analytisk sida. Du tar egna initiativ och har ett enormt driv med fokus på att nå mål och skapa enastående resultat. Ditt engagemang för kunden och affären gör att du ser möjligheter i varje utmaning. Din positiva inställning sprider energi och bidrar till en god teamkänsla och ett gott samarbete. Med ditt holistiska synsätt har du förmåga att prioritera och planera ditt arbete väl. Du tar också ansvar och ägarskap för dina kunder vilket bidrar till att du skapar resultat utöver det vanliga!

Om Arla

Arla är ett mångsidigt, internationellt företag fullt med utvecklingsmöjligheter. Vi är ett bondeägt kooperativ och arbetar för våra ägare, bönderna, med uppdraget att säkra bästa möjliga värde för den mjölk de producerar. För oss inom Arla är mjölk naturens bästa livsmedel. Vi är stolta över att kunna förädla den till yoghurt, ost, smör och många andra mejeriprodukter till glädje och nytta för miljontals människor runt om i världen. Vi kombinerar traditionellt hantverkskunnande med teknik i världsklass och är noga med att ta hänsyn till naturen genom hela produktionskedjan, från gården till ditt kök.

För att söka

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Vi jobbar med löpande urval och vill gärna ha din ansökan snarast möjligt!

Arla

With 19.000 employees, production facilities in 14 countries and sales offices in a further 20 countries, Arla develops, produces, markets, sells and distributes dairy products worldwide. It is the world's fourth largest dairy company, the world's largest producer of organic dairy products and the leader in sustainable and fossil free distribution. In Sweden, Arla Foods is the market leader in dairy and one of the main food production companies. Being a strong partner for customers in both established and new sales channels is key to ensuring the business grows. www.arla.se

Academic Search

Academic Search International is one of Scandinavia’s most merited companies within Executive Search & Interim Management. Our focus is people with documented manager- and specialist competences. We have close collaborations with national and international companies with strong brands and purpose. Our mission is to unite the best qualified candidates with the toughest challenges at the most interesting companies in Sweden. Our values are KNOWLEDGE, ENGAGEMENT, RESPONSIBILITY and COLLABORATION. Through these values, we make a difference in all our relationships. www.academicsearch.se

Key Words: Key Account Manager, Convenience, E-handel, Kundansvarig, Servicehandeln

M*

Cecilia Reveman - cecilia.reveman@academicsearch.se
Apply now