close
Logo

23 Feb 2018

Livsmedel | Stockholms län | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

Arla – Brand Manager Organic Milk

Arla söker en engagerad och motiverad Brand Manager för Organic Milk

Har du stor passion för ekologi och drivs av att göra skillnad för morgondagens konsumenter? Vi söker nu en engagerad och motiverad Brand Manager som vill vara med och leda utvecklingen av Arlas ekologiska mjölkaffär med varumärket Arla KO EKO, samt ha ett cross-category ansvar för EKO på Arla Sverige. Är du driven, affärsfokuserad och trivs med att arbeta i högt tempo med många kontaktytor både lokalt och globalt? Har du dessutom några års erfarenhet av framgångsrikt Brand Management arbete – då kan vi lova en spännande och utvecklande roll på Sveriges största FMCG-företag. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Om rollen:

Som Brand Manager för Organic Milk är det ditt ansvar att driva lönsamhet och tillväxt för varumärket ARLA KO EKO, med fullt ansvar för P&L. Du upprättar, implementerar och följer upp strategiska och taktiska varumärkesplaner som inkluderar aktivering av kommersiella projekt och kommunikation. I tvärfunktionella samarbeten är du vidare med och engagerar våra kunder i JBP, i kund och kanalspecifika planer och projekt.

Du har också cross-category leadership för EKO på Arla Sverige, vilket innebär att du är nyckelperson och primära kontakten för EKO gentemot Arla globalt. Din påverkningsgrad för global utveckling av innovation, design och kommunikation är omfattande och det är ditt ansvar att säkra optimeringen av den lokala aktiveringen för EKO cross-category.

För att trivas i Brand Manager rollen inspireras och engageras du vidare av:

 • Utveckling av varumärkesstrategier, KPI:er och planer baserat på konsument-, shopper- och kundinsikter.
 • Framtagning av mediestrategi och säkerställande av optimal mediemix för målgruppen.
 • Ansvar för briefer och arbete med design och identitet samt marknadskommunikation för alla delar i mediemixen tillsammans med externa partners och interna resurser för egna medier och PR.
 • Driva konceptutveckling samt utveckling av din varumärkesportfölj i nära samarbete med Product Manager och Customer Marketing Manager i syfte att säkerställa en lönsam innovationspipeline, effektivt aktivitetsprogram och en optimal pris- & förpackningsstrategi.
 • Ansvara för uppföljning av kommunikation och aktiviteter för att säkerställa bästa möjliga ROI av marknadsinvesteringarna inom din portfölj.
 • Delta aktivt i kategoriarbetet och identifiera tillväxtområden som svarar mot morgondagens konsument-, shopper- och kundbehov.
 • Driva arbete mot externa kontaktytor såsom reklam-, design- & mediabyråer samt funktioner internt inom innovation, sälj, prognos, kommunikation och interna medier.

Erfarenhet och kompetens:

Du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva igenom kommersiella projekt och varumärkesarbete som leder till förbättrad försäljning. Självklart har du ett starkt affärs- och resultatfokus kopplat till varumärkes- och kategoriarbete med en metodik och verktygslåda för framgångsrikt varumärkesarbete där lönsamhet, ROI och kategoriutveckling är i fokus.

Du har vidare:

 • Ca 5 års erfarenhet inom marknad och försäljning på FMCG-bolag, varav minst 3 år i rollen som Brand Manager
 • Akademisk utbildning, gärna civilekonom eller motsvarande.
 • Behärskar svenska och företagets koncernspråk – engelska i tal och skrift.
 • Ett passionerat och genuint intresse för ekologiska frågor och en ambition om att vilja driva EKO-agendan i Sverige

Personliga egenskaper:

För denna roll är det viktigt att du är strategisk och analytisk men också bekväm med att arbeta operativt i ett högt tempo. Du är en lösnings- & resultatorienterad person som, för att lyckas i rollen och passa in i företagskulturen, behöver ha en kombination av social smidighet och pondus. Du är en naturlig ledare och stark när det gäller att presentera ditt budskap kortfattat och koncist. Med övertygelse, kreativitet och passion kommer du att driva kategorin till en ny nivå.

Om Arla:

Arla är ett mångsidigt, internationellt företag fullt med utvecklingsmöjligheter. För oss inom Arla är mjölk naturens bästa livsmedel. Vi är stolta över att kunna förädla den till yoghurt, ost, smör, mjölkpulver och många andra mejeriprodukter till glädje och nytta för miljontals människor runt om i världen. Vi kombinerar traditionellt hantverkskunnande med teknik i världsklass och är noga med att ta hänsyn till naturen genom hela produktionskedjan, från gården till ditt kök.

För att söka:

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Vi jobbar med löpande urval och vill gärna ha din ansökan snarast möjligt. För mer information om rollen, kontakta Senior Recruitment Consultant, Cecilia Reveman, cecilia.reveman@academicsearch.se.

Arla

With 19.000 employees, production facilities in 14 countries and sales offices in a further 20 countries, Arla develops, produces, markets, sells and distributes dairy products worldwide. It is the world's fourth largest dairy company, the world's largest producer of organic dairy products and the leader in sustainable and fossil free distribution. In Sweden, Arla Foods is the market leader in dairy and one of the main food production companies. Being a strong partner for customers in both established and new sales channels is key to ensuring the business grows. https://www.arla.se/

Academic Search

Academic Search International is one of Scandinavia’s most merited companies within Executive Search & Interim Management. Our focus is people with documented manager- and specialist competences. We have close collaborations with national and international companies with strong brands and purpose. Our mission is to unite the best qualified candidates with the toughest challenges at the most interesting companies in Sweden. Our values are KNOWLEDGE, ENGAGEMENT, RESPONSIBILITY and COLLABORATION. Through these values, we make a difference in all our relationships. www.academicsearch.se

Key Words: Brand Manager, Product Manager, Category Manager, Varumärkeschef, Produktchef

M*

Cecilia Reveman - cecilia.reveman@academicsearch.se
Apply now